Cele mai citite
 


Ponta: Dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea Sănătăţii, vom depune moţiune de cenzură
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că, în situaţia în care Guvernul Boc va alege să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului pe noua lege a Sănătăţii, atunci partidele din Opoziţie vor depune o nouă moţiune de cenzură.
"Dacă Guvernul va merge în continuare pe practica complet greşită de a-şi asuma răspunderea, reacţia noastră politică va fi de a depune o moţiune de cenzură, dar nu asta este soluţia - nici ei să îşi angajeze răspunderea, nici noi să înaintăm moţiunea de cenzură. Soluţia corectă ar fi o dezbatere şi găsirea soluţiilor celor mai bune pentru că trebuie să avem un sistem de Sănătate care să fie cu adevărat o prioritate şi nu o Cenuşăreasă", a explicat el, după şedinţa USL.
Victor Ponta a adăugat că, în opinia sa, legea Sănătăţii este una "fundamentală" şi trebuie să fie rezultatul unor dezbateri publice în care să fie incluse atât cadrele medicale, cât şi beneficiarii sistemului de Sănătate.
"Este o lege fundamentală pentru orice societate. Sistemul de Sănătate în România, ca şi cel de Educaţie, a fost printre principalele victime ale Guvernului Boc. O lege care să modernizeze sistemul de Sănătate este necesară, iar ea trebuie dezbătută public, nu doar în cadrul politic, ci mai degrabă în cadrul celor care trebuie să o aplice şi al celor care trebuie să beneficieze. (...) Poziţiile exprimate de reprezentanţi ai lumii medicale, dar şi cu responsabilităţi administrative, cum este cazul lui Raed Arafat, ar trebui să dea de gândit preşedintelui Băsescu, cel care este principalul factor de presiune pentru adoptarea legii, dar şi premierului Boc", a conchis preşedintele PSD. AGERPRES/(A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dacă Guvernul îşi asumă răspunderea privind Legea Sănătăţii, Opoziţia va depune moţiune de cenzură În situaţia în care Guvernul Boc va alege să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului privind noua Lege a Sănătăţii, atunci partidele din Opoziţie vor depune o nouă moţiune de cenzură, a declarat luni preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.
Deputatul PSD Florian Popa: Sistemul de sănătate trebuie reformat Sistemul de sănătate trebuie reformat, el trebuie să ducă la realizarea unor condiţii de tratament cu totul altele decât cele existente în prezent, a afirmat, luni, deputatul PSD Florian Popa, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii.
Ion Rotaru (PSD): România trebuie să aibă un pact pentru Sănătate şi ministrul să elaboreze această strategie Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Senatorul social-democrat Ion Rotaru a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe tema Sănătăţii, că este important ca România să aibă un pact pentru Sănătate şi că ministrul de resort, Cseke Attila, trebuie să elaboreze această strategie.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Victor Ponta: Vom schimba Legea sănătăţii şi-i vom readuce pe cei îndepărtaţi din sistem Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că USL se va opune prin toate mijloacele politice proiectului legislativ privind domeniul sănătăţii, inclusiv prin depunerea unei moţiuni de cenzură.