Cele mai citite
 


Tulcea: Internări în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cauzate de lipsa unei educaţii pentru sănătate
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost asaltat la începutul acestui an de persoane grav bolnave, medicii susţinând că internările înregistrate sunt cauzate în principal de lipsa unei educaţii pentru sănătate, în ciuda campaniilor publice ale ministerului de resort.
Directoarea medicală a SJU, Elena Chircov, a declarat luni pentru AGERPRES că de la începutul anului s-au înregistrat zilnic zeci de internări în spital, mulţi pacienţi prezentându-se în stare gravă.
'Aş fi zis că de sărbători au suferit enorm, doar pentru a sta acasă. Au venit la noi în stare deosebită, cu angine pectorale, hernii, mulţi dintre ei nerespectând regimul prescris de medici. Sunt campanii publice pentru a-i ajuta pe oameni să-şi menţină starea de sănătate - să consume doi litri de lichide pe zi, să nu mănânce grăsimi în cantităţi exagerate - dar parcă nimeni nu le respectă', a menţionat directoarea medicală a SJU, Elena Chircov.
În aceste condiţii, toate cele 735 de paturi au fost ocupate săptămâna trecută, medicii descurcându-se destul de greu.
'Am încercat să acoperim toate cererile, dar a fost destul de dificil', a conchis directoarea Chircov.
De altfel, de foarte mulţi ani, conducerea SJU se confruntă cu problema deficitului de personal care nu a fost soluţionată până în prezent. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Lipsa unui spital pentru copii supraaglomerează secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţână, atenţionează că lipsa unui spital pentru copii supraaglomerează secţia de pediatrie a unităţii medicale, iar activitatea nu poate fi desfăşurată corespunzător.
Tulcea: Internări mai multe la spital Peste 300 de tulceni au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, după ce au exagerat cu mâncarea şi băutura, iar unii - cu fumatul de ierburi aducătoare de vise.
Tulcea: Internări nejustificate în spitale Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea a criticat miercuri, într-o conferinţă de presă, criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a se interna, dar a menţionat că este nevoie de o modalitate de a stopa internările nejustificate.
Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion...
Tulcea: Lipsă acută de specialişti la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea are nevoie de dublarea numărului de medici angajaţi pentru a răspunde cât mai eficient cerinţelor populaţiei.
Tulcea: Prima intervenţie în Delta Dunării a elicopterului SMURD Constanţa O femeie în vârstă de 50 de ani din satul tulcean Mila 23, Delta Dunării, a fost vineri transportată cu elicopterul SMURD la spitalul din judeţul Constanţa, aceasta fiind prima intervenţie a aparatului de zbor aparţinând Punctului de Operare Aeromedicală Constanţa (SMURD Constanţa).