Cele mai citite
 


Şase ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD; victimele tragediei comemorate la Iaşi
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Victimele accidentului aviatic din ianuarie 2006 - medicul Liliana Puiu, asistentul medical Mioara Hăuţă şi piloţii Valentin Stănescu şi Augustin Toma - au fost comemorate luni, la şase ani de la eveniment de personalul medical al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din Spitalul Universitar ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi şi cel de la Serviciul Mobil de Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi.
Medicii şi asistenţii din cadrul SMURD s-au deplasat în apropierea Aeroportului Internaţional Iaşi pentru a depune flori şi lumânări la troiţa ridicată în amintirea colegilor care şi-au pierdut viaţa în urmă cu şase ani.
Cu acest prilej, conf. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, a subliniat că este foarte important ca acest serviciu să existe în continuare prin conlucrarea celor două ministere, al Sănătăţii şi al Administraţiei şi Internelor, pentru salvarea necondiţionată a vieţilor omeneşti.
De asemenea, o parte din personalul UPU-SMURD a luat parte duminica trecută la ceremonialul religios oficiat la iniţiativa rudelor celor dispăruţi la Cimitirele Sf. Petru şi Pavel şi Eternitatea.
Pe 9 ianuarie 2006, un elicopter de tip EC 135, pilotat de angajaţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie a MAI, a decolat de pe pista Aeroclubului Moldova pentru a efectua un zbor tehnic, la bord aflându-se şi echipajul SMURD Iaşi. Zece minute mai târziu, Grupul de Pompieri Iaşi a primit o informare din partea jandarmilor, conform căreia elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă militară.
Sosiţi la faţa locului, pompierii au constatat că membrii echipajului, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, de 37, respectiv, 34 de ani, au decedat. Aceeaşi soartă au avut-o şi dr. Liliana Puiu, de 36 de ani, şi asistentul medical Mioara Hăuţă, de 30 de ani, de la Spitalul Universitar "Sfântul Spiridon" din Iaşi, care lucrau voluntar pentru unitatea SMURD.
Dr. Liliana Puiu lucra de cinci ani la UPU din Spitalul Universitar "Sfântul Spiridon". În acea zi fatală, Liliana Puiu făcuse schimb de tură cu o colegă pentru a putea pleca la Bucureşti să îşi revadă rudele.
Asistenta Mioara Hăuţă a lucrat timp de nouă ani la Serviciul de Ambulanţă Iaşi şi fusese de scurt timp transferată, la cerere, la Spitalul "Sfântul Spiridon", pentru a lucra la SMURD. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Echipajele SMURD zboară, după patru ani de la tragedia aviatică Iaşi, 11 apr /Agerpres/ - Echipajele SMURD vor putea ajunge mai repede la intervenţiile din nord-estul României cu ajutorul unui elicopter de intervenţie şi salvare?care aparţine Inspectoratului de Aviaţie.
Iaşi: Avalanşă de pacienţi la Spitalul Sfântul Spiridon Peste 100 de persoane au ajuns, duminică, în prima zi de Paşte, la cel mai mare spital din Moldova, Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi.
SMURD Iaşi a împlinit 6 ani de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Iaşi a împlinit, luni, şase ani de la înfiinţare.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Senatorii au aprobat în această săptămănă achiziţionarea unui elicopter SMURD cu baza la Iaşi (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână, în unanimitate, proiectul de lege privind ratificarea Acordului încheiat între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova referitor la achiziţionarea unui elicopter care va opera în cazul urgenţelor medicale pe ambele părţi ale frontierei dintre cele două...