Cele mai citite
 


Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât al ministrului de resort, atunci "ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat".
"Legea (legea Sănătăţii - n.r.) trebuie explicată către public în primul rând, căci acesta a fost rostul punerii acestei legi pe site-ul MS: pentru a genera dezbatere publică, ci nu ostilitate a secretarilor de stat împotriva proiectului de lege. Sigur, nu-i spune nimeni domnului Arafat că n-are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului sistemul de urgenţă, dar acest lucru îl exprimă, în primul rând, în interiorul ministerului şi, dacă nu găseşte înţelegere şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea! Este inadmisibil ca procedură. Aduceţi-vă aminte că ministrul Muncii Lăzăroiu (fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu - n.r.) era numit de două săptămâni, a spus ceva în neconcordanţă cu Guvernul şi a fost remaniat prompt", a afirmat Băsescu, luni seară, la Realitatea Tv.
Preşedintele a spus că nu se aşteaptă ca ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, să-l demită pe Arafat, ci ca subsecretarul de stat din MS să-şi înţeleagă misiunea.
El a subliniat că ar fi "regretabil" ca Arafat să-şi dea demisia, dar a adăugat "este clar că niciun demnitar al actualei coaliţii, nici prim-ministru, nici membrii Cabinetului - privind la ce se întâmplă la sistemele de Sănătate din UE şi ştiind că foarte curând vom trece la un sistem unic de Sănătate în Uniune - nu vor accepta un sistem de stat etanş şi netransparent".
Băsescu a menţionat că nu se aşteaptă ca demnitarii Ministerului Sănătăţii să fie ostili public legii Sănătăţii, ci să găsească formule să-şi impună punctele de vedere în proiectul de act normativ. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
UPDATE Dr. Raed Arafat: Plec ca să pot să-mi spun punctul de vedere Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a optat să plece din Ministerul Sănătăţii pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă.
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.