Cele mai citite
 


Băsescu: Avem nevoie de sector privat în Sănătate; el poate împinge sistemul public la o creştere de performanţă
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că evaluările făcute de comisia prezidenţială arată că este nevoie de implicarea sectorului privat în sistemul de Sănătate, punctând că filosofia noii legi în domeniu este aceea că o concurenţă a unui sistem privat va împinge sectorul public la o creştere de performanţă.
"Vreau să fie foarte clar că avem nevoie de sector privat în Sănătate. Evaluările făcute de comisia prezidenţială spun că, dacă s-ar deschide poarta către privaţi la spitale, la asistenţa medicală, salvările acestea care ne lipsesc şi pe care le tot cumpărăm şi ar putea foarte bine fi cumpărate de administraţii locale, chiar de spitale private, s-ar mai lua din sarcina de pe umerii bugetului de stat", a afirmat şeful statului, la Realitatea Tv.
El a adăugat că ar mai trebui achiziţionate 1.200 de salvări ca să funcţioneze sistemul sanitar la parametrii necesari, în aşa fel încât asistenţa de urgenţă să fie foarte bună în toate localităţile.
"O concurenţă a unui sistem privat nu poate împinge sistemul public decât la o creştere de performanţă. Asta e toată filosofia legii. O să vedeţi că şi spitalele sunt puse în concurenţă cu sectorul privat (...)", a spus preşedintele Băsescu.
El a făcut apel ca aceia care aduc critici noii legi a Sănătăţii să citească mai întâi proiectul de act normativ aflat pe site-ul ministerului de resort. Totodată, preşedintele Băsescu l-a criticat pe subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) dr. Raed Arafat, despre care spune că duce o "campanie publică" împotriva legii Sănătăţii.
"Înţeleg că este etichetată legea asta (a Sănătăţii - n.r.) ca fiind lucrată în laboratoarele de la Cotroceni. Ca şi legea Educaţiei, ca şi multe contribuţii la Codurile din Justiţie, ca şi multe contribuţii în urma raportului pe situaţia socială la noul Cod al Muncii şi această lege a fost lucrată, probabil, de o echipă de foarte buni specialişti, dacă nu cei mai buni specialişti. Sigur că nimeni nu a afirmat că ea este o lege perfectă, dar ea trebuie discutată relaxat. Ea nu trebuie să fie transformată, mai ales de demnitarii MS, într-o rampă de apărare a ştiu eu cărui sistem perfect. Eu nu aş vrea să vă spun cât de perfect este sistemul de intervenţii de urgenţă. Dacă impresia dvs este că e extraordinar şi că merge bine, iată un lucru bun, dar eu vă spun că sunt oameni care mor şi la care nu ajunge niciun mijloc de salvare în România", a susţinut Băsescu.
El a spus că România nu poate să rămână la actualul sistem sanitar. "România nu poate rămâne îngheţată într-un sistem rigid, neperformant, doar pentru că ni se pare că suntem perfecţi. Suntem departe de a fi perfecţi şi în intervenţiile de urgenţă şi în modul de tratare a cetăţenilor în spitale", a adăugat Băsescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.