Cele mai citite
 


Belgia/PIP: O singură cerere de înlăturare a implanturilor mamare
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia de supraveghere a produselor medicale din Belgia a anunţat că până în prezent a primit o singură cerere de înlăturare a implanturilor mamare PIP, după scandalul izbucnit în Franţa unde compania franceză Poly Implant Prothese (PIP) este acuzată că a folosit silicon neconform la fabricarea implanturilor, notează marţi ediţia electronică a cotidianului Le Soir.
În Belgia, peste 300 de femei au fost înregistrate ca purtând proteze mamare PIP. În total, patru incidente legate de implanturile PIP au fost notificate Agenţiei de supraveghere a produselor medicale.

La rândul său, ministrul belgian al sănătăţii publice Laurette Onkelinx a declarat că va lansa un plan de acţiuni pentru îmbunătăţirea trasabilităţii implanturilor. Măsurile vor fi discutate de autorităţile belgiene cu diferiţii actori implicaţi, printre care Institutul naţional pentru asigurare în caz de boală/invaliditate, Centrul naţional de cercetări privind îngrijirea medicală şi Societatea regală de chirurgie plastică.

Onkelinx s-a declarat favorabilă propunerii privind obligativitatea înregistrării implanturilor, pe lângă cea a certificării lor, care este deja obligatorie, adaugă sursele citate.

Comisia Europeană lucrează deja de mai multe luni la revizuirea directivei europene privind trasabilitatea protezelor şi altor dispozitive medicale. Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate publică şi protecţia consumatorilor John Dalli, a declarat săptămâna trecută că varianta revizuită a directivei va fi prezentată de executivul UE în prima jumătate a acestui an.

Modificarea directivei vizează mai ales ''consolidarea trasabilităţii şi a schimbului de informaţii între state'' în legătură cu ''dispozitivele medicale''. În această categorie sunt incluse produse medicale mergând de la simple bandaje la proteze sau lentile de contact. În viitor, va trebui să fie mai uşor de identificat traseul implanturilor ''de la locul de producţie până la persoana care le va purta''. AGERPRES/(Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
(Corespondenţă)CE doreşte consolidarea directivei europene privind trasabilitatea protezelor şi altor dispozitive medicale Bruxelles, 5 ian - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană lucrează de mai multe luni la revizuirea directivei europene privind trasabilitatea protezelor şi altor dispozitive medicale, a anunţat joi un purtător de cuvânt al executivului UE, în contextul scandalului implanturilor...
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...