Cele mai citite
 


Bihor: Municipiul Oradea va avea în 2012 trei unităţi medicale noi
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei proiecte importante în domeniul sănătăţii urmează să fie finalizate în 2012 - Centrul Oncologic, de la Spitalul Municipal, ce va fi dat în folosinţă în iunie, Centrul de urgenţe vasculare, ce ar urma să fie inaugurat în octombrie şi Centrul Viva Anima, pentru cardiologie, care ar putea fi funcţional începând din noiembrie, a declarat marţi fostul viceprimar al municipiului Oradea, dr. Gheorghe Carp, actual manager interimar al Spitalului Judeţean.
Doctorul Carp a amintit, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi în urmă cu patru ani, în 2008, când Oradea lansase conceptul şi proiectul unificării manageriale a spitalelor, ideea a fost primită cu reticenţă, proiectul a fost temeinic analizat şi după doi ani, s-a generalizat în toată ţara.
'Mă bucur că am ocazia de a participa la definitivarea acestui proces destul de îndelungat de patru ani în care să se dovedească faptul că spitalele pot să funcţioneze la nivelul de satisfacţie pe care ni-l dorim cu toţii, atât pacienţi cât şi medici. Reuşita acestui proces va însemna ca pacienţii din Oradea sau alte localităţi să nu mai apeleze la servicii medicale din alte ţări,' a precizat dr. Carp.
El a fost numit vineri, 6 ianuarie, manager interimar la conducerea celui mai mare spital din judeţ, demisionând în aceeaşi zi din funcţia de viceprimar, pentru a nu exista suspiciunea de incompatibilitate.
Primăria Oradea a preluat, în 1 iulie 2010, de la Ministerul Sănătăţii, administrarea celor patru spitale - Spitalul Clinic Municipal 'Dr.Gavril Curteanu', Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea, Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea şi Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea, fiind primul municipiu cu reţea sanitară proprie. Ulterior, în 2011, şi cel mai mare spital judeţean a fost preluat de primărie de la CJ Bihor, în sistemul integrat de management, alături de cele patru spitale.
Administraţia locală a reuşit astfel o serie de măsuri de reformă şi, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, reabilitarea totală a Spitalului Municipal din Oradea, nouă etaje, din care patru pentru copii, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la MS (80%) şi Primăria Oradea (20%), de peste 30,6 milioane de lei. La fel, a fost inaugurat recent şi ultimul etaj reabilitat din Spitalul Clinic Judeţean, cu opt etaje, precum şi Ambulatoriul Integrat din incinta Maternităţii orădene. Numai în anul 2011, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru investiţii în sistemul sanitar din judeţul Bihor suma de 52 de milioane lei.
În judeţul Bihor, în administrarea Consiliului Judeţean Bihor a rămas Spitalul de Psihiatrie Nucet, restul instituţiilor cu paturi fiind preluate de consiliile locale din Oradea, Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd, Ştei şi Bratca. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Firmele orădene fac donaţii Centrului oncologic Firmele orădene continuă să facă donaţii Centrului Oncologic din Spitalul Clinic Municipal Oradea, inaugurat în decembrie 2012, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii şi ale Consiliului Local.
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Primarul Ilie Bolojan: Spitalele orădene sunt printre cele mai bune din ţară Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat marţi pentru AGERPRES că cele cinci spitale din Oradea au în prezent cea mai bună aparatură din România, iar condiţiile din aceste unităţi sanitare sunt printre cele mai bune din ţară.