Cele mai citite
 


Braşov: Primarul George Scripcaru prezintă proiectele de investiţii ale municipalităţii pe 2012
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Extinderea Pasajului Fartec la ieşirea din municipiul Braşov care face legătura cu DN13 Braşov-Sighişoara, construirea a două parcări - una în zona Poiana Mică şi una lângă Spitalul Militar - în valoare de 30 de milioane de lei fiecare şi reabilitarea Pieţii Sfatului şi a zonei din jurul Bisericii Negre - sunt principalele proiecte de investiţii pe care municipalitatea le are în vedere în 2012, a declarat marţi, primarul George Scripcaru, în cadrul unei conferinţe de presă.
Alte proiecte se referă la realizarea unui Centru multifuncţional de agrement în Poiana Braşov, realizarea unui proiect de 10 milioane de euro aflat în evaluare tehnico-financiară pentru care se caută finanţare europeană, cu o suprafaţă de 5000 de mp şi amenajări în aer liber pe o suprafaţă de 13.000 mp, precum şi modernizarea capetelor de linie, Roman, Rulmentul, Noua, Triaj ale Regiei Autonome de Transport, a precizat edilul Braşovului.
La acestea se adaugă proiectele începute în anul 2011 şi în anii anteriori cu finalizare în acest an. Este vorba despre Pasajul Independenţei construit peste calea ferată Braşov-Sighişoara care face legătura dintre cartierele Tractorul şi Bartolomeu cu restul municipiului, reabilitarea fostului cinematograf Patria şi transformarea acestuia într-un centru cultural modern unde va avea sediul şi Filarmonica Braşov, reabilitarea Sălii Sporturilor şi a Bazinului de Înot, modernizarea Grădinii Zoologice, şi continuarea programului de refacere a străzilor.
Proiectele au finanţare prin Programul Operaţional Regional, Planul Integral de Dezvoltare a Polului de Creştere Braşov, de la Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi din bugetul local.
"Vom continua Programul iniţiat de primărie "Sport la şcoală" care vizează construcţia de săli de sport la şcolile generale din bugetul local,două astfel de săli fiind deja finalizate anul trecut la şcolile generale 17 şi 27. De asemenea, continuăm Programul de reabilitare termică pentru care avem documentele aprobate de Consiliul Local pentru 40 de blocuri, iar pentru alte 60 vom depune lista în prima şedinţă de Consiliul Local", a spus Scripcaru.
În prezent se lucrează la proiectul de buget local pentru 2012, care va fi acelaşi ca anul trecut,cea mai mare parte fiind direcţionată către proiectele de investiţii derulate din bugetul primăriei sau pentru co-finanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene.
"Vom asigura de asemenea sumele pentru subvenţiile prevăzute pentru agentul termic, transportul în comun, social, cultură. Nu vom face nici o cheltuială pentru dotări sau amenajări. Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 4 februarie după ce în prealabil va fi supus dezbaterii publice", a spus Scripcaru. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.