Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Consilierii PSD, declaraţi absenţi nemotivat de la şedinţa CJ
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD Caraş-Severin este nemulţumit de felul în care au fost repartizate fondurile provenite din cota de 20% şi din sumele defalcate din TVA pe localităţi şi a decis, ca formă de protest politic, ca niciun consilier judeţean, din partea acestei formaţiuni politice, să nu participe marţi la şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Este vorba de cota de 20% din sumele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale, şi de cota de 18,5% din sumele defalcate din impozitul pe venit, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructura, care necesită cofinanţare locală, pe anul 2012.
Consilierii au votat sumele repartizate pe localităţi, pentru susţinerea proiectelor aflate în derulare, apoi a fost votată modificarea sumelor din excedentul bugetar pe anul trecut pentru a putea finanţa, în 2012, completarea echipamentelor de la Centrul de glaucom din Spitalul Judeţean.
'În ceea ce priveşte atitudinea abordată de consilierii PSD, nu pot să spun decât că toţi consilierii judeţeni sunt aleşi de electori pentru a-i reprezenta în Consiliul Judeţean ori în Consiliul local, nu pentru a absenta de la lucrări. Acesta este motivul pentru care Consiliul Judeţean a votat ca membrii social-democraţi să fie declaraţi absenţi nemotivat de la şedinţa de marţi. Consilierii PSD au dat dovadă de lipsă de interes pentru acest subiect', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.
Reşiţa beneficiază de un buget mare, în comparaţie cu celelalte localităţi ale judeţului: anul trecut, bugetul s-a ridicat la peste 100 de milioane de lei, la care s-au adăugat 20 de milioane de euro, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi cu ajutorul Programului ISPA, pentru reabilitarea alimentării cu apă, canalizării, staţiei de epurare şi de tratare a apei. În plus, Reşiţa beneficiază şi de un credit de 530.000 de lei.
Reşiţa ar fi trebuit să beneficieze de 500.000 de lei, însă preşedintele CJ Caraş-Severin a propus ca această sumă să nu revină municipiului, ci să fie împărţită oraşului Bocşa, 150.000 de lei, câte o sută de mii de lei pentru Oraviţa, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu, pentru că au venituri mici, iar 50.000 de lei pentru Berzovia.
'Îmi exprim amărăciunea, nemulţumirea şi stupefacţia faţă de modul în care s-au împărţit banii. Iată că este posibil ca, pentru al doilea an consecutiv, Reşiţa să nu primească banii pe care îi merită, adică cei proveniţi din împărţeala cotei de 20%, din sumele defalcate din TVA. Mă întreb dacă nu au mustrări de conştiinţă consilierii judeţeni atunci când trec printr-o Reşiţă cenuşie, cu gropi în asfalt. Nu le înţeleg criteriile subiective şi politice', a afirmat, la rândul său, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu. AGERPRES /FOTO PE FLUX/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Deşi reabilitată, Policlinica din Moldova Nouă nu poate funcţiona din cauza lipsei medicilor Peste două milioane de euro a costat reabilitarea şi dotarea cu aparatură a Policlinicii Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, ce deserveşte 20 de localităţi din sudul judeţului Caraş-Severin, însă, deocamdată, unitatea nu poate funcţiona, din cauză că nu are suficienţi medici.
Caraş-Severin: Protest de amploare la Bozovici împotriva transformării spitalului în azil de bătrâni Aproximativ 2.000 de persoane din comuna Bozovici şi localităţile învecinate s-au adunat luni în faţa spitalului din localitate, pentru a protesta împotriva transformării acestuia în azil de bătrâni.
Caraş-Severin: Consilierii judeţeni au aprobat bugetul pe 2015 în sumă de 177,2 milioane de lei Consilierii judeţeni cărăşeni au aprobat, joi, în şedinţă ordinară, bugetul propriu al judeţului, pe anul 2015, în sumă totală de 177,2 milioane de lei.
Caraş-Severin: CJ aprobă încă o rectificare de buget pozitivă Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat marţi în şedinţa extraordinară a CJ o nouă rectificare pozitivă de buget care constă în două modificări esenţiale: alocarea a 120.000 lei, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa - pentru completarea aparaturii destinată Secţiei de Oftalmologie...
Caraş-Severin: S-a redeschis spitalul din Bozovici, dar ca un centru multifuncţional de sănătate Spitalul din Bozovici, a cărui activitate a încetat în urmă cu un an, a fost redeschis marţi, dar ca staţionar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi cu funcţionare limitată la internarea de zi.
Caraş-Severin: Centre medicale multifuncţionale, în locul spitalelor desfiinţate Cele trei spitale din judeţul Caraş-Severin, desfiinţate la 1 aprilie, vor funcţiona ca centre medicale multifuncţionale.