Cele mai citite
 


Constanţa: După modernizare, SCJU va putea face primele oferte de tratament pentru pacienţii străini
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)din Constanţa va ieşi cu oferte, din primăvara acestui an, pe piaţa internaţională a turismului medical, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi dotare a Secţiei de Ortopedie.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat pentru AGERPRES, că din punctul său de vedere, autorităţile s-au implicat deplin pentru modernizarea infrastructurii la cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ, dotarea tehnică şi asigurarea cadrelor cu înaltă specializare, astfel că, recent, am solicitat includerea în portofoliul întocmit de ministerul de resort şi Ministerul Dezvotării Regionale şi Turismului pentru programul pilot de Circuit al turismului medical.
'Vrea să vă spun că, graţie eforturilor susţinute ale administraţiei judeţene şi a managementului performant, SCJU Constanţa a reuşit nu doar performanţa de a fi clasificat la Categoria 1, cu plan de conformitate, conform normativelor Ministerullui Sănătăţii, dar să aibă în componenţă şi două dintre cele mai moderne şi bine dotate secţii clinice din sud-estul Europei, este vorba de Clinica de Chirurgie cardio-vasculară şi, mai nou, cea de Ortopedie, unde deja va începe instalarea noilor echipamente achiziţionate - unele dintre cele mai moderne de pe piaţă. Este vorba de investiţii de peste 20 milioane de euro, cheltuite în cele două secţii clinice pentru reparaţiile capitale, reamenajarea spaţiilor şi dotarea cu echipamente chirurgicale, ceea ce a făcut ca acum, SCJU să dispună de o clinică de chirurgi cardiovasculară ce are în dotare două inimi artificiale şi două săli de operaţie în-oglindă, ce permite , inclusiv efectuarea de transplanturi. Şi ce este şi mai important, specialiştii de aici au practică făcută la clinici de renume din Europa' - a declarat dr. Dina.
De asemenea, şeful DSP Constanţa, apreciază că din luna aprilie, SCJU ar putea să lanseze pe piaţă primele oferte pentru pacienţii din Uniunea Europeană care doresc să beneficieze de tratamente clinice chiar şi cu 70 % mai ieftine decât în occident. 'Vreau să vă spun că dacă montarea unei proteză cardio, costă, în ţările din vestul europei , între 120.000 şi 200.000 de euro, aceeaşi intervenţie poate fi făcută la Constanţa cu până la 50. 000 de euro, inclusiv transportul medical. Şi exemplele similare pot continua şi cu protezările de şold sau alte mopere chirurgicale ce pot fi realizate mai ieftin la noi şi de care pacienţii străini sunt interesaţi să beneficieze, în loc să ia avionul de Moscova, Beijing sau Bombai. Şi tot datorită investiţiilor aflate în derulare, la SCJU Constanţa, unitatea spitalicească va putea să iasă în curând, pe piaţa internaţională a serviciilor medicale şi în domeniul medicinei de reproducere asistată şi tratamentelor de infertilitate precum şi a chirurgiei plastice şi reparatorii' - a adăugat şeful DSP Constanţa. AGERPRES/(AS Dan Mihăescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia...