Cele mai citite
 


Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a optat să plece din Ministerul Sănătăţii pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă.
El a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şi-a înaintat marţi dimineaţa demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
"Plec ca să pot să spun punctul meu de vedere", a explicat Arafat, care a completat că este dispus să revină la o astfel de muncă numai alături de specialiştii în domeniu.
El a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi împotriva reformei în Sănătate şi a precizat că nu este de acord cu noile propuneri de reglementare a sistemului de urgenţă.
Raed Arafat a informat că a înaintat punctul său de vedere ministrului Ritli Ladislau cu speranţa că va ajunge la toţi decidenţii în domeniu.
Potrivit lui Arafat, sistemul de urgenţă trebuie abordat tehnic şi strategic, fără elemente comerciale.
"De ce modificăm ce merge?", s-a întrebat medicul, care a adăugat că sistemul de urgenţă este într-o fază avansată de evoluţie.
Demisia lui Arafat vine la doar o zi după ce, într-o emisiune la Realitatea TV, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că subsecretarul de stat în MS ar trebui să-şi înţeleagă misiunea şi ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul ministerului, iar, dacă are un alt punct de vedere decât al ministrului de resort, atunci "ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat".
"Legea (legea Sănătăţii - n.r.) trebuie explicată către public în primul rând, căci acesta a fost rostul punerii acestei legi pe site-ul MS: pentru a genera dezbatere publică, ci nu ostilitate a secretarilor de stat împotriva proiectului de lege. Sigur, nu-i spune nimeni domnului Arafat că n-are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului sistemul de urgenţă, dar acest lucru îl exprimă, în primul rând, în interiorul ministerului şi, dacă nu găseşte înţelegere şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea! Este inadmisibil ca procedură. Aduceţi-vă aminte că ministrul Muncii Lăzăroiu (fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu - n.r.) era numit de două săptămâni, a spus ceva în neconcordanţă cu Guvernul şi a fost remaniat prompt", a afirmat Băsescu, luni seară, la Realitatea TV.
Preşedintele a spus că nu se aşteaptă ca ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, să-l demită pe Arafat, ci ca subsecretarul de stat din MS să-şi înţeleagă misiunea.
El a subliniat că ar fi "regretabil" ca Arafat să-şi dea demisia, dar a adăugat "este clar că niciun demnitar al actualei coaliţii, nici prim-ministru, nici membrii Cabinetului - privind la ce se întâmplă la sistemele de Sănătate din UE şi ştiind că foarte curând vom trece la un sistem unic de Sănătate în Uniune - nu vor accepta un sistem de stat etanş şi netransparent".
Băsescu a menţionat că nu se aşteaptă ca demnitarii Ministerului Sănătăţii să fie ostili public legii Sănătăţii, ci să găsească formule să-şi impună punctele de vedere în proiectul de act normativ.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Dr. Raed Arafat: Plec ca să pot să-mi spun punctul de vedere Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a optat să plece din Ministerul Sănătăţii pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă.
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Ponta: Băsescu nu s-a opus numirii lui Arafat ca ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu nu s-a opus numirii lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la Antena 3.