Cele mai citite
 


I. Oltean (PDL): Dacă Raed Arafat nu susţine Guvernul în privinţa Legii sănătăţii ar trebui să demisioneze
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că Raed Arafat ar trebui să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii dacă nu este de acord cu modul în care Guvernul gândeşte reforma în Sănătate.
"Domnul Arafat este subsecretar de stat şi în consecinţă este membru al actualei guvernări. În această calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale. Este inadmisibilă o asemenea atitudine. Dacă are asemenea opinii, dacă domnia sa nu este de acord cu modul în care Guvernul gândeşte reforma în domeniul sănătăţii şi în speţă Legea sănătăţii, singura soluţie este să-şi dea demisia şi să plece şi pe urmă, în această calitate independentă de Guvern, poate să-şi exprime poziţii personale", a declarat Ioan Oltean, la RFI.
Secretarul general al PDL apreciază meritele lui Raed Arafat în crearea SMURD, dar susţine că acesta, ca reprezentant al actualei guvernări, ar trebui să acţioneze în sensul Puterii şi nu în opoziţie cu aceasta.
Oltean a mai declarat că nu contestă afirmaţiile lui Arafat care spune că a făcut unele observaţii pentru modificarea Legii sănătăţii, dar este de părere că iniţiatorul SMURD ar trebui să demisioneze dacă îşi menţine ''o anumită atitudine care este în opoziţie cu poziţia Guvernului''.
"Să lase postul liber şi pe urmă să-şi continue opoziţia dintr-o altă postură şi nu din cea de reprezentant al Guvernului şi al Puterii actuale", a mai spus acesta.
Totodată, Ioan Oltean consideră că Executivul nu ar trebui să-şi asume răspunderea în Parlament pe Legea Sănătăţii, întrucât, spune el, "importanţa actului normativ este foarte mare, actul în sine afectează milioane şi milioane de oameni".
"Deci în opinia mea Guvernul nu ar trebui să-şi asume răspunderea pe acest act normativ, ci să folosească procedurile parlamentare obişnuite", a mai declarat Ioan Oltean pentru RFI. AGERPRES/ (AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii derulează un acord pentru achiziţia a şase elicoptere Ministerul Sănătăţii derulează un Acord Cadru, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziţionarea a şase elicoptere, a declarat pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Ponta: Raed Arafat va primi o invitaţie de a reveni, într-un viitor guvern al USL, în funcţia pe care a părăsit-o Fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, va fi invitat în viitorul guvern USL să-şi reia funcţia pe care a părăsit-o astăzi, a declarat marţi preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
Mureş: SMURD împlineşte 20 de ani de existenţă În prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la Târgu Mureş, vineri, sunt organizate o serie de manifestări la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil...