Cele mai citite
 


Maramureş:Maşinile de intervenţie sunt distruse din cauza drumurilor necurăţate şi a copacilor - susţine şeful ISU Maramureş
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 10 ian /Agerpres/- Colonelul Ioan Pop, şeful ISU Maramureş s-a arătat profund nemulţumit de faptul că maşinile de intervenţie sunt distruse frecvent de drumurile prost întreţinute din sate şi comune, cât şi de crengile copacilor necurăţaţi.
Şeful ISU Maramureş a precizat, marţi, la o întâlnire cu primarii mai multor comune din judeţul Maramureş, că după aproape fiecare deplasare a maşinilor de intervenţie în mediul rural, maşinile ajung bază distruse sau zgâriate. În context, col Pop le-a spus primarilor că sunt principalii vinovaţi de faptul că nu se preocupă de întreţinerea minimală a drumurilor şi de tăierea crengilor la copaci.
"Toate autospeciale sunt noi. S-au dus la intervenţie şi vin în bază zgâriate pe toată suprafaţa. Cine e vinovat? La toate se face cercetare şi atunci cine e vinovat? Şoferul, pentru că el s-a dus, el n-a vazut. Dar primarul ce a făcut? De ce nu şi-a rezolvat problema de acolo? Ce e mai bine, să ne facem treaba acolo ca să avem acces sau să nu intrăm când trebuie să intervenim? Pentru că eu trebuie să îl pun pe amărâtul ăla care a intrat să plătească distrugerea maşinii', a menţionat, în context, colonelul Ioan Pop.
Din cauza lipsei fondurilor, maşinile de intervenţie nu deţin asigurare CASCO, iar toate reparaţiile sunt suportate de instituţie.
De asemenea, colonelul Pop a observat că în urma controalelor efectuate în mai multe comune s-au descoperit puncte ale pompierilor voluntari nefuncţionale şi maşini de intervenţie inoperabile.
"În unele puncte a pompierilor voluntari am găsit maşini fără apă, deşi aceste trebuie pregătite şi verificate periodic. Cu ce anume o să intervenţi dacă nici ceea ce aveţi nu întreţineţi ? Se ridică mereu din umeri că nu sunt bani, aşa o să fie şi pe viitor dacă nu se face absolut nimic chiar dacă aveţi dotarea necesară" a spus şeful ISU Maramureş.
Anul trecut pompierii militari din cadrul ISU Maramureş au parcurs pentru a ajunge la intervenţii peste 200.000 de km, cu aproape 11,3% mai mult anului anterior, iar echipajele SMURD au avut 2.519 intervenţii. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Punct de pompieri militari pentru patru localităţi rurale ISU Maramureş şi reprezentanţii Prefecturii Maramureş au inaugurat, duminică, în comuna Fărcaşa primul punct de intervenţie al ISU având bază într-o localitate rurală, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Baia Mare.
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: Un echipaj SMURD ar putea activa în cadrul subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare Autorităţile din Maramureş îşi propun dotarea subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare cu un echipaj SMURD.