Cele mai citite
 


Olt: Conducerea sindicatului medicilor din SJU Slatina avertizează asupra riscului unor infecţii nozocomiale
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Camerei Federative a Medicilor (CFM) Olt a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina se pot înmulţi infecţiile nozocomiale din cauza desfiinţării spălătoriei spitalului şi transformării acesteia în bloc alimentar.
Medicul Eufrosina Brătoi, preşedintele CFM Olt, a declarat că medicilor le este teamă să nu se întâmple o "nenorocire", adică o epidemie de infecţii nozocomiale din cauza modului în care este spălată lenjeria din spital şi a faptului că în locul fostei spălătorii a fost înfiinţat de două săptămâni un bloc alimentar unde se prepară hrana pacienţilor. Şefa sindicatului medicilor avertizează că bucătăria unităţii sanitare este situată la aproximativ cinci metri distanţă de ghena de gunoi şi hrana este transportată în cărucioare pe acelaşi traseu folosit şi maşinile care ridică gunoiul şi deşeurile biologice, situaţie în care hrana pacienţilor poate fi contaminată.
Vicepreşedintele CFM Olt, medicul legist Sorin Lesnic, a precizat că din sindicat fac parte aproape 95 % din medicii din spitalul din Slatina, care au adus în atenţia sindicatului mai multe probleme, printre care cele referitoare la desfiinţarea spălătoriei, înfiinţarea bucătăriei în locul spălătoriei, interzicerea parcării maşinilor personalului sanitar în curtea spitalului, demiterea unor şefi de secţii, scoaterea la concurs a posturilor aflate în litigiu, situaţia vestiarelor medicilor.
După desfiinţarea spălătoriei SJU Slatina a încheiat un contract cu o firmă din Bucureşti care spală lenjeria şi potrivit reprezentanţilor CFM Olt este o spălătorie civilă, nu sunt cunoscute condiţiile în care se realizează spălarea, colectarea rufelor se face în saci menajeri care se pot deteriora uşor, transportul rufelor murdare dar şi a celor spălate se face cu aceeaşi maşină, lenjeria nu este colectată şi spălată separată în funcţie de secţii (pediatrie, boli infecţioase), rufele după spălare au pete, sunt decolorate, sunt deteriorate etc.
Lesnic a mai susţinut că bucătăria nou înfiinţată nu respectă circuitele necesare pentru o bucătărie de spital, nu are avize sanitare şi nu sunt respectate normele de igienă şi transport a alimentelor.
Managerul SJU Slatina, Nicu Vladu, a susţinut săptămâna trecută că hrana pacienţilor este de calitate, este preparată în bune condiţii şi prin înfiinţarea bucătăriei şi renunţarea contractul de furnizare a alimentelor pentru bolnavi avut în trecut cu o firmă privată se face o economie lunară de 250.000 lei.
În privinţa parcării, Lesnic afirmă că medicii au intentat proces spitalului pe care l-au şi câştigat dar conducerea spitalului refuză să permită parcarea maşinilor cadrelor medicale în curtea instituţiei şi medicii au făcut plângere penală împotriva conducerii unităţii.
Şi vestiarele sunt un motiv de memulţumire pentru medici, care susţin că acestea sunt amenajate impropriu, fără respectarea normelor sanitare, fără grupuri sanitare, sunt situate la parterul clădirii, pe unde trec ţevile de scurgere, sunt neîncălzite şi nepăzite. AGERPRES/(A, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Spitalul din Slatina are deficit de cadre medii; problema deficitului de medici, în curs de rezolvare Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina este o problemă în curs de rezolvare datorită angajărilor ce vor fi făcute în luna curs, însă unitatea spitalicească se confruntă în continuare cu deficit de cadre medicale medii, respectiv asistente şi infirmiere, potrivit directorului...
Olt: Campanie de infomare de Ziua Mondială a Sănătăţii Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt încep joi o amplă campanie de informare în rândul personalului medical, dar şi al pacienţilor privind rezistenţa microbilor la tratamentele cu antibiotice şi antimicorbiene, unul din scopurile campaniei fiind şi o mai bună depistare şi raportare...
Olt: Poliţia şi Parchetul, sesizate în legătură cu nereguli privind asigurarea hranei la Spitalul Slatina Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Ioan Ciugulea a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că toţi directorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina din ultimii ani, indiferent de partidele din care fac parte, trebuie să răspundă dacă vor fi găsiţi vinovaţi de neregulile descoperite în încheierea...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Olt: Spitalul Judeţean Slatina îşi crează bloc alimentar şi-şi externalizează spălătoria Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va renunţa la contractul de furnizare a hranei pentru pacienţi şi îşi va crea până la sfârşitul anului un bloc alimentar propriu în locul actualei spălătorii, serviciul de spălătorie urmând a fi externalizat.