Cele mai citite
 


Orange România, lider în topul amenzilor date de Consiliul Concurenţei
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Orange România conduce într-un top al amenzilor date de Consiliul Concurenţei companiilor din România, de la înfiinţare, pentru încălcarea legilor concurenţei de piaţă, potrivit informaţiilor remise, marţi, presei de autoritatea naţională de concurenţă.
Operatorul de telefonie mobilă a fost amendat cu 147,97 milioane lei, pentru abuz de poziţie dominantă.
Acesta este urmat de concurentul din domeniu Vodafone Romania, care a fost amendat cu 120,34 milioane lei, pentru abuz de poziţie dominantă în piaţă.
Pe locul trei este Compania Naţională Poşta Română, cu o amendă de 103,37 milioane lei, primită pentru abuz de poziţie dominantă. Amenda este din 2010 şi CNPR este în termenul în care poate ataca decizia CC la Curtea de Apel Bucureşti.
În top-ul amenzilor urmează producătorii de ciment, pentru participarea la un cartel de fixare a preţurilor în 2005. În urma investigaţiilor derulate de echipele CC, grupul Lafarge Romcim SA a fost amendat cu peste 37,72 milioane lei, Holcim (România) SA a fost amendat cu 29 milioane lei şi Carpatcement Holding SA, cu peste 31,32 milioane lei.
În sectorul medical au fost amendate patru companii de pe piaţa insulinei, pentru încheierea şi punerea în practică a unei înţelegeri de împărţire a pieţei, în 2008. Acestea au primit amenzi totale de 83,69 milioane lei. De asemenea, a fost amendat un grup de 10 distribuitori de medicamente, cu amenzi ce totalizează 51,52 milioane lei, pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale.
În sectorul transporturilor, CFR Marfă SA a fost amendată, în 2006, cu 26,98 milioane lei, pentru abuz de poziţie dominantă.
De asemenea, cinci operatorii fluviali au fost amendaţi, în 2005, cu amenzi ce totalizează 11,02 milioane lei, pentru participare la un cartel de fixare a tarifelor.
Agenţii economici care activează pe piaţa serviciului de retransmisie prin cablu a programelor TV au fost amendaţi cu 25,95 milioane lei, în 2006, pentru înţelegere şi abuz în domeniu.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii pentru formarea unui cartel pe piaţa produselor de tehnică dentară Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii, cu amenzi în valoare totală de 456.237 lei (102.613 euro), pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale de stabilire a preţurilor de vânzare a unor produse de tehnică dentară, potrivit unui comunicat al instituţiei
World Vision România lansează, în parteneriat cu MSD România, proiectul ”Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, cu scopul reducerii mortalităţii materne în ţara noastră Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers, cu obiectivul ca nicio mamă să nu mai moară dând viaţă.
Vodafone România: 2014 va fi anul creşterii consumului de date mobile şi al "adopţiei' de smartphone-uri Anul 2013 a adus schimbări importante pe piaţa telecom din România prin apariţia pachetelor de servicii cu comunicare nelimitată şi prin lansarea serviciilor 4G, în timp ce 2014 va fi un an al creşterii consumului de date mobile, dar şi unul al "adopţiei' de smartphone-uri în rândul românilor, consideră...
Trusted Brands 2013 - Mărcile în care au încredere românii Categoriile de Vitamine Eurovita şi furnizorii servicii internet RCS&RDS, se află în topul preferinţelor consumatorilor din România, cu o creştere de 9% faţă de 2012, în clasamentul "Trusted Brands 2013 - Marcile în care au încredere românii", potrivit unui studiu realizat de revista Reader's Digest...
România, lider coordonator pentru gestionarea febrei aftoase în zona balcanică România găzduieşte, joi şi vineri, o şedinţă de lucru a Comitetului Executiv al Comisiei Europene pentru gestionarea febrei aftoase (EuFMD), în condiţiile în care ţara este, totodată, lider coordonator pentru zona balcanică prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...
MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România Compania de servicii medicale private MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România, prin şase tranzacţii.