Cele mai citite
 


Prof.dr. Vasile Astărăstoaie:Raed Arafat este un profesionist
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Raed Arafat este un profesionist, o persoană cu o mare capacitate iar demisia sa ar fi o pierdere, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr.Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România
''Dr. Raed Arafat este un profesionist. A transformat sistemul de urgenţă dintr-unul deslânat într-unul integrat. Este o persoană cu o mare capacitate, cu expertiză în domeniu, iar demisia sa ar fi o pierdere pentru acest sistem integrat. Noi am avut unele divergenţe dar nu pot să neg capacitatea sa de a organiza sistemul integrat de urgenţă", a adăugat Astărăstoaie.
El a spus că indiferent cine va fi în locul lui Arafat va avea susţinerea Colegiului Medicilor din România.
''Măsurile care se iau sunt în interesul oamenilor şi a corpului medical'', a punctat preşedintele Colegiului Medicilor.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme presei demisia sa din funcţie.
Luni seara, într-o emisiune la Realitatea TV, dr. Raed Arafat a anunţat că se gândeşte dacă va demisiona din funcţia deţinută la Ministerul Sănătăţii. În aceeaşi emisiune, preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat lui Raed Arafat să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
"Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică. Cea mai corectă abordare este să prezinte la ministru (al Sănătăţii - n.r.) observaţiile dânsului, şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern - "ticălos" de altfel, nu domnule Arafat? - vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte "golani privaţi". Această lege este necesară şi cred că cel mai bun lucru pentru un demnitar al Ministerului Sănătăţii ar fi să o explice şi, în măsura în care are idei, să o îmbunătăţească, să contribuie la îmbunătăţirea ei, nu în lansarea unei campanii, profitând de faptul că şi când au mers pompierii, şi când au mers salvările şi când s-a împiedicat cineva pe stradă, dacă era vreo personalitate, ieşea domnul doctor Arafat să ne explice cum a fost salvat de sistemul naţional de salvare, plătit, până la ultimul ban, din banii acestei populaţii", a declarat şeful statului, într-o intervenţie televizată, luni seara, la Realitatea TV.
Traian Băsescu i-a mai spus subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii că "ar fi corect" să contribuie la îmbunătăţirea Legii sănătăţii şi nu să o atace.
'Nu îi spune nimeni domnului Arafat că n-are dreptul să aibe părerea, că trebuie să rămână un sistem al statului, sistemul de urgenţă, dar, acest lucru îl exprimă, în primul rând, în interiorul Ministerului, şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, or trebuie să plece ministrul, or secretarul de stat. Cine credeţă că pleaca? Ghici ghicitoarea mea!', a mai spus preşedintele Băsescu, la Realitatea TV. AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă trebuie să fie integrat total, pentru eficienţă şi management performant Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, vineri, la Băile Felix, că sistemul de urgenţă trebuie să fie total integrat, modelul românesc având nevoie de dezvoltare şi întărire.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.