Cele mai citite
 


Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a precizat, marţi dimineaţă presei, că dr. Raed Arafat este un coleg foarte activ şi foarte bun, subliniind că nu este atribuţia sa ca să îi semneze demisia.
El a spus că discută cu dr. Arafat despre noua lege a sănătăţii.
Întrebat despre recentele afirmaţii ale şefului statului, Ladislau Ritli a spus că Traian Băsescu vede lucrurile global şi că nu poate neglija punctul de vedere al acestuia.
Ministrul Sănătăţii a afirmat, totodată, că noua lege în domeniu trebuie discută fără resentimente.
Luni seara, într-o emisiune la Realitatea TV, dr. Raed Arafat a anunţat că se gândeşte dacă va demisiona din funcţia deţinută la Ministerul Sănătăţii. În aceeaşi emisiune, preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat lui Raed Arafat să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
"Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică. Cea mai corectă abordare este să prezinte la ministru (al Sănătăţii - n.r.) observaţiile dânsului, şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern - "ticălos" de altfel, nu domnule Arafat? - vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte "golani privaţi". Această lege este necesară şi cred că cel mai bun lucru pentru un demnitar al Ministerului Sănătăţii ar fi să o explice şi, în măsura în care are idei, să o îmbunătăţească, să contribuie la îmbunătăţirea ei, nu în lansarea unei campanii, profitând de faptul că şi când au mers pompierii, şi când au mers salvările şi când s-a împiedicat cineva pe stradă, dacă era vreo personalitate, ieşea domnul doctor Arafat să ne explice cum a fost salvat de sistemul naţional de salvare, plătit, până la ultimul ban, din banii acestei populaţii", a declarat şeful statului.
Traian Băsescu i-a mai spus subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii că "ar fi corect" să contribuie la îmbunătăţirea Legii sănătăţii şi nu să o atace.
''Nu îi spune nimeni domnului Arafat că n-are dreptul să aibe părerea, că trebuie să rămână un sistem al statului, sistemul de urgenţă, dar, acest lucru îl exprimă, în primul rând, în interiorul Ministerului, şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, or trebuie să plece ministrul, or secretarul de stat. Cine credeţă că pleaca? Ghici ghicitoarea mea!'', a mai spus preşedintele Băsescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
Prof.dr. Vasile Astărăstoaie:Raed Arafat este un profesionist Dr. Raed Arafat este un profesionist, o persoană cu o mare capacitate iar demisia sa ar fi o pierdere, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr.Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.