Cele mai citite
 


Sever Voinescu: Mi-ar fi plăcut ca domnul Arafat să fie un susţinător al acestei reforme din Sănătate
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că priveşte demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii ca pe un gest firesc, având în vedere opinia acestuia contrară celei a Guvernului în privinţa reformei Sănătăţii, dar, pe de altă parte, şi-ar fi dorit ca el să participe la această reformă.
"Am luat la cunoştinţă cu sentimente amestecate de demisia domnului Arafat. Mai întâi, o privesc ca pe un gest firesc, datorat faptului că domnul Arafat nu împărtăşeşte viziunea echipei politice din care face parte, Guvernul României, în legătură cu reforma în Sănătate. Prin urmare, mi se pare firesc ca domnul Arafat să plece din funcţia guvernamentală pe care o deţine", a afirmat Sever Voinescu.
Fără îndoială, a adăugat el, Raed Arafat este liber să-şi exprime punctele de vedere, dar nu din interiorul structurii politice care susţine reforma Sănătăţii.
"Sunt convins că societatea românească îl va asculta cu atenţie, pentru că este un om cu o competenţă şi cu un renume câştigat pe merit profesional, dar nu din interiorul structurii politice care este susţinătoarea acestei reforme", a punctat purtătorul de cuvânt al PDL.
Sever Voinescu a spus că, pe de altă parte, îi pare rău de situaţia creată şi că i-ar fi plăcut ca Raed Arafat să se numere printre susţinătorii actualei reforme în Sănătate.
"Pe de altă parte, îmi pare rău. Mi-ar fi plăcut ca domnul Arafat să fie unul dintre susţinătorii acestei reforme. Şi mi-ar fi plăcut ca domnul Arafat să creadă principial în faptul că intervenţia capitalului privat în sistemul de Sănătate şi acţiunea operatorilor privaţi din sistemul românesc de Sănătate este competitivă, duce la creşterea calităţii actului medical şi, în cele din urmă, la îmbunătăţirea stării de sănătate a naţiunii române", a adăugat democrat-liberalul.
Purtătorul de cuvânt al PDL a susţinut că, principial, nu crede că statul poate face mai mult pentru starea de sănătate a naţiunii române.
"Şi cu toţii suntem nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă. E cazul să deschidem sistemul către privat cu tot ce înseamnă asta, adică, în primul rând, competiţie", a afirmat Sever Voinescu.
Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a optat să plece din Ministerul Sănătăţii pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă.
El a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şi-a înaintat marţi dimineaţa demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(A - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
Protestele din Urgenţa Mures, considerate nejustificate de Raed Arafat Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că salariile personalului care lucrează în Urgenţă au crescut semnificativ, iar protestele care au avut loc în anumite oraşe pe această temă nu au nicio...
Raed Arafat: Propunem CJ Prahova suspendarea managerului Spitalului de Urgenţă Ploieşti pe durata anchetei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Ploieşti, că va propune Consiliului Judeţean Prahova să-l suspende pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei derulată la unitatea spitalicească.
Raed Arafat: Orice apel abuziv la 112 poate să ucidă o persoană Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că 70% dintre apelurile la dispeceratul de urgenţă 112 sunt abuzive şi a făcut un apel la populaţie să înţeleagă că orice apel fals la numărul de urgenţă poate să ducă la pierderea...
Raed Arafat: Situaţia de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, generată de un management defectuos şi iresponsabil Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat consideră că problemele de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, făcute publice recent de chirurgul Dan Oprea, au avut drept cauză un management defectuos şi iresponsabil.