Cele mai citite
 


Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
'Din zona industrială nu mai prea au ce privatiza, mai au ultimele societăţi din energie pe care le mai deţine România în acest moment, de aceea vor să privatizeze sistemul medical pe preţuri mici şi pe şpăgi mari. Este o decizie total greşită, iar USL (Uniunea Social Liberală, alianţă formată din trei partide de opoziţie - PSD, PNL şi PC - nota ed.) va face tot ceea ce ţine de ea pentru a bloca procesul de adoptare a acestei legi prin asumarea răspunderii guvernului, pentru a duce o campanie publică de oprire a acestor privatizări iraţionale (...). Foarte curând, veţi auzi de la preşedintele Traian Băsescu că şi toate universităţile şi şcolile de stat trebuie să fie privatizate, pentru că are şeful statului nişte privaţi care ştiu să folosească mai bine banii noştri publici', a afirmat Victor Ponta.
El a subliniat că, în momentul de faţă, preşedintele Traian Băsescu şi guvernul Boc 'deturnează bani publici pentru interese personale şi fac acest lucru cu inconştienţa şi iresponsabilitatea celor care ştiu că în decembrie 2012 nu vor mai fi la putere'.
Vicepreşedinta PSD, Ecaterina Andronescu, a precizat, la rândul său, că USL doreşte să afle unde sunt resursele publice ale acestei ţări, atâta timp cât Educaţia are 2,2% din produsul intern brut, ceea ce a determinat închiderea a peste 2.000 de şcoli.
'Sunt copii care nu mai ajung să parcurgă nici măcar clasa a V-a şi să finalizeze gimnaziul, iar în acest an, în sistemul universitar de învăţământ din România sunt cu peste 100.000 de studenţi mai puţin decât anul trecut. Pe noi ne preocupă ce se întâmplă cu aceşti tineri, pentru că este vorba despre resursele publice, din impozitele pe care le plătim toţi', a punctat Ecaterina Andronescu.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
Traian Băsescu: Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii de multe ori lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice în valoare...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.