Cele mai citite
 


Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad îşi păstrează categoria a II-a de clasificare
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad Nicolae Ioţcu crede că este 'normal' ca Spitalul Clinic Judeţean să fie clasificat şi în acest an ca unitate sanitară de categoria a doua, aceasta fiind, în opinia sa, o 'recunoaştere a implicării CJ Arad în procesul de modernizare' a respectivei unităţi spitaliceşti.
'Apreciez că era normal să primim un vot de încredere din partea Ministerului Sănătăţii. Menţinerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă este o recunoaştere a implicării Consiliului Judeţean Arad în procesul de modernizare a spitalului, prin investiţiile demarate şi prin achiziţionarea de aparatură medicală. Suntem convinşi că se observă o creştere a îmbunătăţirii condiţiilor din spital, atât pentru pacient, cât şi pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea. Doresc să asigur cetăţenii că vom continua investiţiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare şi reabilitare, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, asftel încât, în final, să avem condiţii moderne de desfăşurare a actului medical', a declarat luni, pentru AGERPRES, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean Arad.  
Potrivit lui Ioţcu, în cursul anului trecut s-a realizat lucrarea de izolare termică a clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, lucrare care, pe lângă faptul că  asigură o bună izolaţie din punct de vedere termic şi fonic, oferă şi un aspect civilizat, modern şi estetic al imobilului. Tot în anul trecut a fost dat în exploatare parcul de panouri solare, care este la ora actuală  cel mai mare parc de panouri solare din ţară care deserveşte un spital, prin această investiţie fiind eliminate cheltuielile cu apa caldă, din sistemul centralizat de termoficare. Totodată, este în curs de renovare şi modernizare blocul operator al spitalului.
'Doresc să îi asigur pe cetăţenii că vom continua investiţiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare şi reabilitare, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie şi, de asemenea, vom demara în cursul anului 2012 o serie de noi investiţii, toate făcute cu scopul de a îmbunătăţi permanent condiţiile spitaliceşti, inclusiv un act medical de calitate în SCJU Arad', a mai adăugat Nicolae Ioţcu.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Arad, rămâne în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a, până la data de 31 decembrie 2012, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii Ladislau Ritli. AGERPRES/(AS, A-Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: La SCJU a fost finalizată reamenajarea Blocului Operator şi a Secţiei de ATI Arad, 23 mai /Agerpres/- La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost finalizate lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Blocului Operator, respectiv de modernizare, reamenajare şi extindere a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se...
Investiţie de peste 3,4 milioane lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad Arad, 11 feb /Agerpres/ - O instalaţie solară va funcţiona, începând de vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, aceasta urmând să producă apă caldă menajeră necesară acestei unităţi spitaliceşti.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două ascensoare noi La spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s fost finalizată o nouă investiţie care vizează atât confortul pacienţilor, cât şi al personalului medical, în valoare de peste 300.000 de lei, privind achiziţionarea şi montarea a două noi ascensoare, unul destinat pacienţilor, iar celălalt vizitatorilor...
Arad: Ministerul Sănătăţii a alocat 2,3 milioane de lei pentru executarea unor lucrări în spitalele arădene Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 2,3 milioane de lei pentru executarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Municipal Arad, aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...