Cele mai citite
 


Victor Ponta: Raed Arafat ar avea întotdeauna un loc într-un viitor Guvern al USL
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală consideră că pentru gestionarea sistemelor importante, precum cel sănătate publică, este mai importantă poziţia unor profesionişti cu experienţă decât cea a politicienilor, ca urmare va promova, când va prelua guvernarea, cât mai mulţi specialişti iar dr. Raed Arafat ar avea loc întotdeauna într-un Guvern USL, a declarat marţi liderul PSD, Victor Ponta, co-preşedinte USL.
USL cere în continuare renunţarea la procedura de urgenţă pentru adoptarea noii legii a Sănătăţii şi dezbaterea sa publică pe scară largă, a precizat Ponta.
"În cazul reformei din Sănătate, considerăm că nu asistăm la ciocnirea a două viziuni strategice, ci la o dispută între unul dintre puţinele sisteme de succes (SMURD-ul gestionat de domnul Arafat) care dă încredere şi profesionalism şi o seamă de interese dubioase şi controversate, susţinute de preşedintele Băsescu. Domnul Raed Arafat, precum şi alţi profesionişti de calibrul domniei sale, ar avea întotdeauna un loc într-un viitor guvern al USL, pentru că noi considerăm că principalul criteriu care trebuie să stea la baza unei guvernări corecte este competenţa", a susţinut Ponta, într-o declaraţie de presă transmisă marţi AGERPRES.
USL califică drept "absolut iresponsabilă" abordarea actualului Guvern şi a preşedintelui Traian Băsescu în problema legii Sănătăţii. Potrivit lui Ponta, FMI a arătat, în observaţiile sale asupra proiectului acestui act normativ, că acesta nu asigură mecanisme de control a cheltuirii banilor în Sănătate, nu include sancţiuni pentru managerii de spitale care depăşesc bugetele, nu există un mecanism bine definit prin care se stabileşte şi se actualizează pachetul de bază, nu se precizează cum va fi făcută finanţarea spitalelor.
Potrivit lui Ponta, actuala Putere propune schimbarea din temelii a sistemului de Sănătate, pregătind "privatizarea în masă" a serviciilor medicale, fapt care ar avea drept consecinţă reducerea drastică a accesului la asistenţă medicală.
"Puterea pregăteşte tranzacţionarea pe bani a sănătăţii românilor, transformând aproape întreg sistemul într-o sursă de bani pentru investitorii privaţi. Atragem atenţia că cei mai vulnerabili vor fi pacienţii vârstnici şi cei cu venituri mici, adică tocmai acei români care, de obicei, au cea mai mare nevoie de servicii medicale", a spus liderul PSD. AGERPRES/(AS - Claudia Stănescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.