Cele mai citite
 


Andrei Georgescu afirmă că a discutat cu premierul despre preluarea funcţiei de subsecretar de stat în MS
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a declarat miercuri că a fost chemat de primul-ministru la Guvern pentru o discuţie privind propunerea de preluare a funcţiei de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a spus că a acceptat această propunere şi urmează ca premierul să decidă numirea.
În ceea ce priveşte noul proiect de lege a sănătăţii, Andrei Georgescu crede că acesta nu a fost bine promovat, dar că este un "proiect bun".
Georgescu a subliniat că este adeptul privatizării chiar şi în serviciul de urgenţă, afirmând că are câteva idei în legătură cu modul de organizare a activităţii de urgenţă.
El a subliniat că trebuie atraşi la discuţiile care au loc specialişti care pot să-şi expună un punct de vedere.
În opinia sa, Raed Arafat s-a "pripit" dându-şi demisia, pentru că este un specialist bun, care a organizat SMURD-ul şi Dispeceratul Central de Urgenţă, subliniind că doreşte să colaboreze în continuare cu acesta.
Dr. Georgescu nu s-a arătat îngrijorat că ar putea să existe probleme în funcţionarea sistemului de urgenţă, întrucât există criterii foarte clare stabilite de Ministerul Sănătăţii în acest sens.
El a făcut referire la faptul că proiectul de lege a fost discutat doar pe un segment, şi nu în întregul său, aşa cum ar trebui.
Dr. Andrei Georgescu a mai menţionat că se ocupă de serviciul de urgenţă de mulţi ani, are o experienţă de 25 de ani şi cunoaşte foarte bine acest sistem. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...