Cele mai citite
 


Aristotel Căncescu: Bugetul CJ pe 2012 abia asigură supravieţuirea - nici nu poate fi vorba de investiţii noi
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul instituţiei pe 2012 abia asigură supravieţuirea, nici nu poate fi vorba de investiţii noi.
"Am primit sumele alocate CJ de la Finanţele Publice. Este un buget mult dimensionat făcut în bătaie de joc. Parcă este o comandă specială pentru judeţul Braşov. Este un buget cu 20% mai mic decât bugetul anului trecut care de abia ne asigură supravieţuirea. Nici nu se mai pune problema banilor pentru investiţii, pentru sănătate, cultură. Vreau să-l întreb pe domnul ministru de Finanţe Ialomiţeanu de unde să iau bani pentru investiţii noi, pentru sănătate, cultură din 158 de milioane de lei, când din această sumă 70 de milioane se duc pentru protecţie socială, pentru copiii abandonaţi, persoane cu handicap, însoţitorii persoanelor cu handicap. Cu restul de bani ce pot să fac? Ce se întâmplă în sănătate este bătaie de joc, iar, dacă noua lege aflată acum în dezbatere se va aplica, sistemul de sănătate va fi terminat", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean.
La rândul lui vicepreşedintele CJ, Ioan Ochi a caracterizat bugetul CJ pe acest an ca fiind "unul al constrângerilor şi al austerităţii". El a spus că judeţul Braşov a fost văduvit în totalitatea lui de 34,7 milioane de lei, sume care ar fi fost necesare pentru infrastructura rutieră, pentru învăţământul special, pentru sănătate, infrastructura de mediu şi altele.
"Trebuie să vedem ce vom face,dar legea ne obligă să proiectăm bugetul pe execuţia bugetară din 2011, cel puţin la cheltuieli de personal şi la cheltuieli curente. La cheltuieli de capital vom vedea ce vom putea sprijini pentru că de investiţii noi nu poate fi vorba, să avem măcar pentru cofinanţări, dar va fi foarte greu", a spus vicepreşedintele CJ, Ioan Ochi.
Căncescu a adăugat că localităţile, în special cele din mediul rural, cu excepţia comunelor Prejmer,Cristian, Hălchiu, Feldioara, Hărman nu vor putea supravieţui pentru că încasările sunt mai mici decât cheltuielile curente. Primarii deja au cerut suma de 3,7 milioane de lei pentru investiţii, dar nu se ştie dacă se va putea asigura măcar câte o sută de milioane pentru fiecare localitate.
Bugetul urmează să fie aprobat de plenul Consiliului Judeţean peste două săptămâni a mai spus Aristotel Căncescu.
Sursa citată a mai afirmat că instituţia nu are suma de 4,2 milioane de euro pentru a cumpăra clădirea Maternităţii de la Biserica Evanghelică, proprietarul imobilului care a fost câştigat în instanţă.
"Vom face presiuni la Ministerul Sănătăţii pentru a primi această sumă pe care nu o avem. O să apelez şi la reprezentanţii Bisericii Evanghelice să facă şi ei presiuni la Ministerul Sănătăţii pentru a primi aceşti bani. Orice am face, din buget nu putem aloca această sumă", a mai spus Căncescu.AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Preşedintele CNAS spune că există fondurile necesare asigurării salariilor medicilor până la sfârşitul anului Braşov, 27 aug /Agerpres/- Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Cristian Buşoi i-a asigurat marţi pe medicii braşoveni că există fondurile necesare plăţii salariilor lor până la sfârşitul anului.