Cele mai citite
 


Băsescu: Discuţia despre legea sănătăţii trebuie nepersonalizată; eu nu am intenţionat nicio clipă personalizarea
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu susţine că discuţia asupra proiectului legii sănătăţii trebuie să fie una "nepersonalizată", afirmând că el nu a intenţionat nicio clipă acest lucru, ci a avut o intervenţie publică în momentul în care a considerat că "s-a depăşit orice limită a dezinformării populaţiei".
"Cred că dezbaterea (pe noua lege a sănătăţii), dacă vrem să fie serioasă, trebuie scoasă din zona persoanelor şi dusă la fondul ei. Iar fondul dezbaterii trebuie să fie legat de perspectiva de transformare a unor spitale în societăţi comerciale, în fundaţii, de perspectiva de înlocuire a actualului sistem al Casei Naţionale de Sănătate cu cele 42 de ramificaţii ale sale în judeţe, casele judeţene, cu asiguratori privaţi. Trebuie dus în zona a ceea ce se întâmplă cu medicina preventivă şi cu medicii de familie, care îşi schimbă complet rolul, trebuie dus în zona administraţiei locale, care, de asemenea, dobândeşte responsabilităţi majore chiar în a angaja medici şi echipe multidisciplinare care să consilieze, să sprijine, să prevină spitalizările care sunt foarte scumpe. Deci, cred că aici ar trebui adusă discuţia despre legea sănătăţii. Ea trebuie nepersonalizată. Eu nu am intenţionat nicio clipă personalizarea. Intervenţia mea publică a fost în momentul în care am considerat că s-a depăşit orice limită a dezinformării populaţiei", a declarat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că "somităţile" care au lucrat la proiectul legii sănătăţii ar fi putut să omită anumite lucruri, dar că o dezbatere "onestă" ar duce către o soluţie mai bună pentru respectivul proiect de act normativ.
"Nu vreau să fie considerat ca o ameninţare, dar nu aş vrea să se repete experienţa de la Legea educaţiei, o lege bună, exigentă, care odată lansată în dezbatere publică a fost superpolitizată, ceea ce a împins până la urmă Guvernul să-şi asume răspunderea în loc să fie o trecere normală şi decentă prin Parlament. Vreau să cred că am învăţat din erorile de dezbatere superpolitizate de la Legea educaţiei sau de la Codul Muncii şi măcar acum, când este vorba despre sănătatea publică, vom găsi resurse să facem o discuţie decentă, cu legea citită. Până la urmă, nu este nevoie să te pronunţi pe orice. Şi aici nu mă adresez neapărat dumneavoastră, ci în primul rând clienţilor televiziunilor, cei care le ştiu pe toate. Dacă îl întrebi de avioane de luptă, vorbeşte de avioane de luptă, dacă îl întrebi de educaţie, vorbeşte de educaţie, dacă îl întrebi de sănătate, vorbeşte de sănătate, sunt oameni-orchestră în televiziuni. Unii se mai împopoţonează şi cu titlul de profesor, conferenţiar", a afirmat preşedintele. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Băsescu: Ce doresc nu este adoptarea rapidă a legii sănătăţii, ci lansarea ei în dezbatere; ministrul este deschis la reformă Preşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri seară că ceea ce doreşte nu este o adoptare rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică, adăugând că actualul ministru al sănătăţii, Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului.
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
Traian Băsescu: Rateurile de diagnostic ale medicilor, efect şi al sistemului de Educaţie Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.