Cele mai citite
 


Ialomiţa: Caz de gripă nouă la un bărbat din satul ialomiţean Condeeşti
joi, 17 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din satul Condeeşti, comuna Bărcăneşti, a fost diagnosticat cu virusul gripal A (H1N1), acesta fiind primul caz de gripă cu virus nou confirmat în judeţul Ialomiţa.

Acesta a fost în excursie în Spania, în perioada 3-10 septembrie, primele semne de boală apărând în 11 septembrie
Pe 12 septembrie, Bărăgan Daniel s-a prezentat la spitalul 'Victor Babeş' din Bucureşti, unde i s-au recoltat probe biologice.
Din declaraţiile tânărului reiese că nu i s-a indicat internarea, astfel că a plecat la părinţi în satul Condeeşti.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa, Daniela Neacşu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acest caz a fost anunţat, duminică, 13 septembrie, la DSP de către Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, pentru a se interveni în vederea internării tânărului în spitalul 'Victor Babeş', unde a fost confirmat'.
În data de 13 septembrie, o echipă a DSP Ialomiţa s-a deplasat în satul Condeeşti pentru investigarea epidemiologică şi pentru a lua măsuri în consecinţă.
Pacientul a fost trimis de urgenţă la spitalul 'Victor Babeş' cu o ambulanţă echipată corespunzător, au fost identificaţi contacţii, cei doi părinţi şi prietena tânărului, însă aceasta din urmă nu a completat declaraţia, deoarece pe 12 septembrie a plecat în Olanda, la studii, pentru 10 luni, la plecare neprezentând semne de boală.
Tânărul este internat, iar contacţii de gradul zero sunt izolaţi la domiciliu, sub supraveghere, pe o perioadă de şapte zile, în cursul zilei de miercuri fiindu-le luate din nou probe.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.