Cele mai citite
 


Băsescu: Sunt două SMURD-uri în România; serviciul de urgenţă al statului va continua să se doteze
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că în România există două SMURD-uri, unul al statului, aflat în subordinea Ministerului de Interne, şi o fundaţie privată, dând asigurări că serviciul de urgenţă al statului va continua să se doteze.
"Serviciul de urgenţă al statului va continua să se doteze, independent de ce vor face administraţiile locale, primăriile sau eventual vreun spital privat autorizat. Vom continua să investim sume foarte mari în serviciul de urgenţă", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
El a dat asigurări că serviciul de urgenţă al statului va rămâne unul gratuit pentru fiecare cetăţean.
"Sunt două SMURD-uri în România, unul al statului şi unul privat, o fundaţie, care face ce vrea cu banii ei. Vreau să nu avem confuzii din acest punct de vedere. Sediul SMURD-ului, fundaţiei, este undeva la Târgu Mureş. Serviciul medical de urgenţe SMURD al statului este cel deţinut de MAI, este condus de un colonel care are în subordine ofiţeri şi subofiţeri. Nimeni nu va putea face un serviciu de urgenţă separat decât cel al statului", a subliniat şeful statului. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Băsescu: În proiectul Legii Sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau SMURD Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii Legi a Sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea serviciului ambulanţei de stat sau a SMURD.
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.