Cele mai citite
 


Botoşani: Colegiul Medicilor va dezbate cu asociaţiile pacienţilor şi sindicatele proiectul legii sănătăţii
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din judeţul Botoşani va propune asociaţiilor pacienţilor, dar şi sindicatelor din sectorul sanitar să îşi exprime punctul de vedere asupra proiectului legii sănătăţii, aflat în dezbatere publică.
Preşedintele Colegiului Medicilor, Doru Culiceanu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că proiectul de act normativ 'pare total rupt de realitate'.
'Trebuie să luăm în calcul şi beneficiarii, pentru că toată activitatea va fi un triunghi. Din păcate, niciunul din cei din comisia prezidenţială, care a lucrat pe actualul text de lege, nu a consultat oamenii. Aşa cum este legea, face o confuzie foarte mare între medicina de familie, medicina comunitară, asistenţa medicală primară. Se pleacă de la ideea că nu există organizare sanitară în ţara asta', a afirmat Culiceanu.
Prima dezbatere va avea loc joi între medicii din Botoşani, iar ulterior la discuţii vor fi invitaţi şi partenerii sociali.
Preşedintele Colegiului Medicilor va propune, de asemenea, o dezbatere a proiectului Legii sănătăţii în cadrul Comisiei de dialog social, cu participarea prefectului Cristian Roman. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Cea de-a şaptea ediţie a Conferinţei 'Medicina de Familie - prima linie în asistenţa medicală', la Brăila Cea de-a şaptea ediţie a Conferinţei ''Medicina de Familie - prima linie în asistenţa medicală'' se deschide joi, la Brăila, sesiunea din acest an urmând să se desfăşoare sub genericul ''Să dăm viaţă anilor şi ani vieţii''.
CNAS modifică criteriile de încadrare a cabinetelor medicale din rural Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - Un proiect de ordin privind modificarea criteriilor de încadrare a cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate din mediul rural, în funcţie de condiţiile în care se desfăşoară activitatea acestora, este postat pe site-ul Casa Naţională...
Botoşani: Colegiul medicilor, filiala judeţeană, critică proiectul legii sănătăţii Secretarul filialei din Botoşani a Colegiului Medicilor, Romică Coşovanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de act normativ are foarte multe imperfecţiuni, însă una dintre cele mai mari este aceea că aceasta lasă în afara sistemului sanitar pacienţii neasiguraţi.