Cele mai citite
 


Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii va evalua sistemul medical de urgenţă
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
'Dacă v-aţi uitat cu atenţie, partea care ţine de sistemul de urgenţă este nemodificată. Se asigură în continuare asistenţă de urgenţă gratuită de către stat prin sistemul integrat 112. Ceea ce voi vrea să fac este o evaluare a acestui sistem de urgenţă în acest moment, pentru că la întrebarea pe care am pus-o: cât costă?, cum este organizat?, cum funcţionează?, câţi oameni sunt? şi câte resurse sunt în acest sistem?, nu mi s-a dat niciun răspuns. Cred că o evaluare dură pe care o voi face va face ca acest sistem să meargă şi să se dezvolte. Mai mult decât atât, îmi doresc ca fiecare dintre noi să avem ambulanţe cu asistent şi medic acolo unde avem nevoie şi când avem nevoie', a declarat Ciuhodaru.
Întrebat dacă fostul subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost invitat să participe la elaborarea noii legi a sănătăţii, Ciuhodaru a confirmat, adăugând totodată că sunt aşteptate şi părerile organizaţiilor neguvernamentale şi profesioniştilor din domeniu. Acesta a vorbit, de asemenea, şi despre propunerile pentru echipa de lucru şi a apreciat că dezbaterea va conduce la elaborarea unui proiect legislativ în avantajul pacientului.
Marţi, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat numirea în funcţia de consilier onorific al său a lui Tudor Ciuhodaru, deputat al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi (nord-est de Bucureşti).
La rândul său, medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a acceptat propunerea de numire în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Georgescu îl înlocuieşte pe medicul Raed Arafat care şi-a dat marţi demisia.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.