Cele mai citite
 


Coordonatorul SMURD Iaşi: Sistemul medical de urgenţă actual, apreciat şi recomandat ca model de bună practică
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coordonatorul UPU-SMURD la Iaşi, conf.univ.dr. Diana Cimpoeşu, susţine că actualul sistem medical de urgenţă, în care se află şi SMURD, şi-a dovedit eficacitatea nu doar în cazurile obişnuite, ci şi în cel al unor tragedii colective, fapt remarcat şi apreciat de forurile internaţionale care au recomandat sistemul ca model de bună practică.
'Sistemul medical de urgenţă integrat în formula actuală, care cuprinde public şi privat, şi-a dovedit eficienţa aşa cum funcţionează în baze legislative atât prin SMURD, care înseamnă Ministerul de Interne şi cel al Sănătăţii, cât şi prin Ambulanţă. În acelaşi timp, în sistem privat are reprezentanţii lui care acţionează în ţară prin serviciile de consultaţii la domiciliu şi transport medicalizat. Considerăm că performanţele au fost dovedite atât în cazuri obişnuite, cât şi cele deosebite, cum a fost situaţia de la Scânteia (microbuz cu pasageri lovit de tren - n.r.) sau de la Maternitatea Giuleşti (incendiu - n.r.), unde s-au salvat maximul posibil care putea fi salvat. Credem că aşa cum a fost construit (SMURD - n.r.) s-a dovedit eficient, bun. A fost apreciat şi la nivel european şi de FMI şi de Banca Mondială şi de Consiliul Europei şi recomandate ca model de bună practică oriunde în lume', a declarat pentru AGERPRES conf.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.
Diana Cimpoeşu, unul dintre medicii care s-au implicat pentru implementarea SMURD la nivelul Moldovei, dar şi la nivel naţional, a apreciat totodată că în ceea ce priveşte înfiinţarea unui serviciu de urgenţă privat pe baza aceloraşi fonduri că nu se va face decât să se plătească mai multe servicii aceluiaşi număr de personal.
'Asta nu va însemna decât disiparea resurselor financiare şi umane pentru că nu există puse undeva deoparte resurse umane sau financiare care pot fi angrenate în sistem. Mai mulţi actori, aceleaşi resurse umane şi financiare - nu cred că ar însemna un beneficiu. Modul de a lucra în mod centralizat s-a dovedit bun', a mai spus Diana Cimpoeşu. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...