Cele mai citite
 


Dr. Andrei Georgescu - subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (fişă biografică)
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Andrei Georgescu este, din 2003, şeful departamentului Unitate Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Este medic primar - medicină internă, medic specialist - medicină de urgenţă, medic specialist - medicină publică şi management sanitar, are competenţă în conducerea serviciilor medicale şi sociale şi urgenţe în prespital.
Dr. Georgescu s-a născut la 3 mai 1950.
Este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie Bucureşti. Între anii 1988-1991 a fost rezident în urgenţe cardiologice şi medicină internă la Spitalele Caritas, Cantacuzino şi Floreasca.
În perioada 1987-1989 a fost medic-şef coordonator al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, după care, între anii 1990-1993, a ocupat funcţia de director al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
În anii 1993-1994 a fost director general adjunct la Direcţia Generală a Asistenţei Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii iar între anii 1994 şi 1996 a ocupat funcţia de director adjunct al Direcţiei Relaţii Publice Informatică Administrativ şi Protocol din cadrul Ministerului Sănătăţii.
În perioada 2000-2003 a fost consilier personal al ministrului Sănătăţii, Daniela Bartoş.
A urmat cursul şcolii de ambulanţieri din Paris, în perioada 1 septembrie 1992 - 1 octombrie 1992, efectuând practica la Ambulance Emergency Service la Versailles şi la Serviciul de Ambulanţă Privat din Paris Aix-En-Provence.
În urma cursului şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, în noiembrie 1992 a înfiinţat prima şcoală de ambulanţieri şi dispeceri din România. A urmat un curs de pregătire practică în urgenţe în 1993 la South Yorkshire Metropolitan Ambulance and Paramedic Service Sheffield, Anglia. A făcut în 1994 un curs de pregătire practică în medicina de urgenţă şi dezastre din Israel, la Crucea Roşie Israeliană şi din 1993 este membru al Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din România. AGERPRES /(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Spitalul Universitar Bucureşti va avea un heliport funcţional cel mai probabil la începutul lui 2017 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, un heliport funcţional, în urma semnării miercuri de către managerul unităţii medicale şi reprezentantul Grupului de companii MaxBet a unui protocol de colaborare.
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Raed Arafat: Răniţii din Libia vor fi distribuiţi în patru spitale din Capitală, în funcţie de patologie Pacienţii libieni care vor sosi în această seară în România vor fi distribuiţi în patru spitale bucureştene - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni - în funcţie de patologie, a declarat...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...