Cele mai citite
 


Dr. Silviu Morariu (PC): Arafat s-a săturat să gireze 'prostiile din sistemul sanitar românesc'
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coordonatorul Departamentului de Sănătate a Partidului Conservator, dr. Silviu Morariu, care este şi vicepreşedintele PC Mureş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că dr. Raed Arafat a demisionat din funcţia de secretar de stat întrucât s-ar fi săturat să gireze 'prostiile din sistemul sanitar românesc'.
'Gestul colegului nostru, dr. Arafat, am interpretat acest demers al lui ca un mesaj foarte clar de genul 'm-am săturat să vă mai cauţionez prin prezenţa mea toate prostiile pe care le faceţi în sistemul sanitar românesc'. Raed Arafat este un luptător şi nu ceda el fiindcă i s-a sugerat într-o emisiune televizată să-şi dea demisia. Era un luptător şi mergea până la capăt. Mesajul eu aşa îl înţeleg: rupere completă a lui de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar', a susţinut dr. Morariu.
Acesta a spus că gestul lui Raed Arafat nu exclude faptul că 'întreaga lege este una criminală', chiar dacă fostul subsecretar de stat s-a referit doar la elementele ce vizează domeniul lui de activitate, şi anume urgenţa.
'Din punctul meu de vedere cred că este cântecul de lebădă al Guvernului Boc - PDL-UDMR-UNPR, cel mai clar indicator că nu mai este pe placul, dorinţa şi în spiritul românilor. Iată că unul dintre ultimii profesionişti din barca Băsescu-Boc-Oprea-Kelemen părăseşte echipa, semn clar că aşa nu se mai poate. Nu îl acuz că a plecat din oportunism, ci pentru că pe ordinea de zi a guvernării a ajuns şi distrugerea sistemului de care el a răspuns', a arătat dr. Silviu Morariu.
În privinţa numirii doctorului Tudor Ciuhodaru în funcţia de consilier onorific pe probleme de urgenţă la Ministerul Sănătăţii, reprezentantul Partidului Conservator a arătat că prin această decizie, actualul Guvern ar recunoaşte evaluările făcute de acesta în urmă cu câteva luni, la adresa premierului Emil Boc şi a fostului ministru al Sănătăţii, Attila Cseke.
'Numirea doctorului Ciuhodrau de către premier, din punctul nostru de vedere este foarte clar interpretată, şi anume faptul că premierul Boc îşi asumă apelativul de 'criminal' cu care a fost gratulat de dr. Ciuhodaru în urmă cu puţin timp, circa 6 uni, când spunea că Boc şi Cseke sunt oamenii cu coasa, cei care decid care trebuie să moară şi cine poate să trăiască în România. Acuzele au fost mult mai dure, dar cu siguranţă că este o recunoaştere a evaluărilor pe care dr. Ciuhodaru le-a făcut', a susţinut Morariu.
Acesta a arătat că este un lucru periculos ca atunci când cineva îşi schimbă carnetul de partid, cum este şi fostul său coleg, Tudor Ciuhodaru, care a trecut de la PC, la UNPR, se poate dobândi calitatea de 'profesionist' şi 'competent'.
'Ceea ce este extrem de periculos dar este elocvent pentru Guvernarea Băsescu-Boc-Oprea-Kelemen este că în momentul în care îţi schimbi atitudinea faţă de putere, respectiv carnetul de partid devii sau îţi pierzi calitatea de profesionist şi competent. Peste noapte Arafat, din marele profesionist onorat cu distincţii, devine un incompetent, iar dr. Ciuhodaru, dintr-un incompetent, odată cu înscrierea în UNPR devine marea somitate şi personalitate a sistemului de urgenţă din România. Şi atunci vreau să vă întreb, ce garanţii ne poate oferi o astfel de guvernare că îşi va selecta managerii privaţi pentru unităţile sanitare româneşti pe alte criterii decât acela al apartenenţei politice?', a conchis şefului Departamentului de Sănătate a PC. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Achiziţiile centralizate au generat economii de peste 35% în sistemul sanitar, susţine Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că prin achiziţiile centralizate de carburanţi şi materiale sanitare s-au făcut economii în general de peste 35%.
Mureş: SMURD împlineşte 20 de ani de existenţă În prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la Târgu Mureş, vineri, sunt organizate o serie de manifestări la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil...