Cele mai citite
 


Constanţa: Inaugurarea primei saline artificiale de suprafaţă din judeţ
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 16 sep /Agerpres/ - O microsalină artificială de suprafaţă, folosită în scop terapeutic, a fost inaugurată, miercuri, la Constanţa, valoarea investiţiei ridicându-se la 80.000 de euro.
Potrivit administratorului Salinei Marea Neagră, Aurora Ruşa, microsalina este prima de acest tip din judeţ şi este construită în două încăperi, cu temperaturi cuprinse între 18 şi 22 de grade Celsius, în care pot intra simultan 30 de persoane. Spaţiul terapeutic va fi pus, din 17 septembrie, la dispoziţia pacienţilor.
Bolnavii cu afecţiuni respiratorii, ale glandei tiroide, cu diferite infecţii sau alergii se pot trata la salină, cu avizul medicului, costul unei şedinţe de o oră fiind de 20 de lei, în condiţiile în care pentru un tratament eficient sunt necesare minimum 15-18 şedinţe. Tratamentele sunt recomandate mai ales pentru copii şi persoane vârstnice.
Microsalina este inventată de Nelu Roman şi brevetată de Oficiul pentru Standarde Internaţionale şi Mărci (OSIM).
Echipa inventatorului a folosit pentru construirea salinei, în suprafaţă totală de 65 de mp, 50 de tone de blocuri de sare, ce au fost aduse de la Slănic Prahova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
Samsung a depus brevet pentru lentile de contact inteligente Compania Samsung a depus un brevet de invenţie pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimiţând cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google şi care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului...
Mehedinţi: Salină artificială la Drobeta-Turnu Severin O salină artificială a fost amenajată la Drobeta-Turnu Severin de un întreprinzător autohton, Teofil Joldoş, pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni respiratorii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul pediatru Eugenia Ungur Ecobici.
Constanţa: Invenţie românească dublu laureată la Salonul Internaţional de Invenţii de la Nurnberg Echipa de cercetători constănţeni ai asociaţiei ştiinţifice ECOM a fost recompensată cu două distincţii majore, la începutul lunii noiembrie, în cadrul Salonului Internaţional Idei - Invenţii -Noi Produse - iENA 2012, de la Nurnberg, pentru o invenţie în domeniul producerii de fertilizatori ecologici...
Constanţa: Peste 2.000 de persoane cu afecţiuni respiratorii din cauza fluctuaţiilor de temperatură Peste 2.000 de constănţeni suferă de viroze respiratorii, numărul acestor bolnavi înmulţindu-se din cauza fluctuaţiilor de temperatură din această lună.
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...