Cele mai citite
 


Gorj: Bugetul repartizat primăriilor din judeţ, mai mic decât în 2011
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul ce urmează să fie repartizat primăriilor din judeţ de către Consiliul Judeţean (CJ) Gorj pentru derularea investiţiilor începute în anii trecuţi sau care vor fi demarate în acest an este mai mic decât cel repartizat în 2011.
Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul estimat pentru anul în curs este de 182.317.000 de lei, proiectul privind repartizarea sumelor fiind conceput de specialiştii CJ în colaborare cu cei ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj. Din valoarea totală a bugetului, circa 19 milioane de lei vor merge către primării, suma fiind cu 24 de procente mai mică decât cea repartizată în 2011.
"Repartizarea a 20% din TVA către primării a creat nemulţumiri, ne aşteptam să fie aşa. Dar suma de repartizat către primării este de 19.039.000 de lei, cu 24% mai mică decât în 2011 şi tot din TVA am primit, pentru reabilitarea drumurilor, 10.339.000 de lei, ceea ce înseamnă cu 35% mai puţini bani decât în 2011. Noi am ţinut cont la repartizarea banilor către primării de continuarea unor proiecte, să nu fie blocate anumite investiţii. Prioritare au fost investiţiile cu fonduri europene. De la an la an au fost reduse sumele pe care Consiliul Judeţean le-a primit din TVA pentru a le repartiza în teritoriu", a spus Ion Călinoiu.
Acesta a menţionat că proiectul de buget pentru anul 2012 prevede ca fondurile să fie orientate către finalizarea unor investiţii aflate în derulare şi nu pentru începerea altor investiţii pentru care nu există surse sigure de finanţare. Printre obiectivele stabilite de CJ pentru repartizarea banilor se numără modernizarea Drumului Judeţean Strâmba - Mătăsari - Dragoteşti - Şiacu, reabilitări şi plombări pe întreaga reţea de drumuri judeţene însumând 847 de kilometri, în special în zone unde carosabilul prezintă o uzură accentuată, reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a sistemului integrat de salvare montană.
Proiectul de buget pentru anul în curs urmează să fie supus votului consilierilor judeţeni la şedinţa lunară din februarie, în prezent acesta fiind deja în dezbatere publică. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Investiţii derulate de SJU Târgu-Jiu în vederea obţinerii acreditării Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va demara, pe parcursul anului, mai multe lucrări de investiţii necesare acreditării unităţii, fiind necesară totodată şi o îmbunătăţire a circuitelor funcţionale ale instituţiei, a declarat, vineri, managerul Tiberiu Tătaru.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean Târg-Jiu, reabilitat, modernizat şi echipat printr-un proiect de peste 16 milioane de lei Consiliul Judeţean (CJ) Gorj va finaliza, la 31 decembrie 2015, implementarea proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu", valoarea investiţiei fiind de peste 16 milioane de lei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Botoşani: 60 de proiecte de investiţii derulate de primării au fost finalizate în 2014 Primăriile din Botoşani au finalizat, anul trecut, 60 de proiecte de investiţii cu fonduri guvernamentale sau europene, potrivit unei situaţii prezentate vineri de Instituţia prefectului.