Cele mai citite
 


M. Oprişan (PSD): Primăriile şi consiliile judeţene nu vor avea bani să cumpere ambulanţe; sunt la limita subzistenţei
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, a declarat miercuri pentru AGERPRES că primăriile şi consiliile judeţene nu vor avea bani să susţină spitalele sau să cumpere aparatură sanitară şi de urgenţă, aşa cum sugera şeful statului, Traian Băsescu.
''Preşedintele României spune că vor cumpăra consiliile judeţene şi primăriile ambulanţe. Nu vor cumpăra primăriile şi consiliile judeţene aceste ambulanţe pentru că nu au bani, pentru că sunt la limita subzistenţei. Pe aceiaşi bani puţini alocaţi, nu mai este doar statul, vor fi şi companiile private şi clienţii actualei puteri. Dacă vrei să faci un sistem serios, unitar, european trebuie să chemi toţi specialiştii serioşi din Sănătatea din România, îi consulţi, îi pui să facă o lege. După aceea o pui în dezbatere publică. Nu strângi nişte tovarăşi, chipurile specialişti, care ne spun cum să facem, iar Guvernul habar nu are despre ce este vorba'', a afirmat Marian Oprişan.
Acesta este de părere că proiectul noii legi a Sănătăţii ''pune o cruce pe actualul sistem de sănătate din România, în aşa fel încât nişte clienţi ai actualei puteri pedeliste să transfere banii de sănătate, ai statului, ai cetăţenilor, în buzunarele unor privaţi''.
În opinia sa, medicul Raed Arafat ''poate fi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în guvernul USL fără nicio problemă''. AGERPRES/(AS -Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.