Cele mai citite
 


Maramureş: Credit de 40 de milioane de lei pentru cofinanţarea lucrărilor comunitare
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliului Judeţean Maramureş urmează să acceseze o linie de credit în valoarea de 40 de milioane de lei, suma care va fi utilizată pe durata acestui an în cazul lucrărilor neeligibile.
Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că suma va avea o destinaţie fixă fiind întrebuinţată doar în cazul lucrărilor de infrastructură care nu vor beneficia de sume alocate prin Guvern.
"Cele 40 de milioane de lei se vor utiliza numai în cazul lucrărilor neeligibile, evitându-se altfel blocarea unor lucrări de anvergură finanţate din fonduri europene. O parte din sumă va asigura finanţarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, precum şi a reparaţiei aflate în curs a drumului judeţean Baia Sprie - Bârsana, investiţie în valoare de 22 de milioane de euro. Avem în vedere încă două proiecte de anvergură finanţate din fonduri comunitare, aşa că trebuie să dispunem de banii necesari", a spus Mircea Man.
În cazul reparaţiilor aflate în derulare la Spitalul de Urgenţă Baia Mare, valoarea lucrărilor neeligibile a fost estimată la 12 milioane de lei, iar la reparaţia drumului judeţean Baia Sprie - Bârsana la 10 milioane de lei.
De asemenea, fonduri importante de bani se vor cheltui de CJ Maramureş în cofinanţarea proiectului "Circuitul Bisericilor din lemn" şi a construirii unui depozit ecologic pentru deşeuri menajere şi industriale.
Linia de credit în sumă de 40 de milioane de lei va fi accesată printr-o bancă locală. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: CJ forţat să grăbească lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă CJ Maramureş trebuie să urgenteze efectuarea lucrărilor de reparaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, altfel riscă să piardă finanţarea investiţiei.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...