Cele mai citite
 


Mihaela Popa (PDL): Competiţia unui sistem duce la progres, monopolul la regres
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PDL Mihaela Popa a declarat miercuri că în sistemul sanitar românesc, mai ales în sistemul medical de urgenţe, este necesară competiţia şi nu monopolul.
''Nu aş vrea să mă poziţionez nici de-o parte, nici de cealaltă, deoarece există o a treia soluţie care propune cât mai multe variante pentru sistemul de urgenţă. Sunt adepta competiţiei şi nu a monopolului. Consider că profesionalismul şi competiţia unui sistem conduc la progres, în timp ce monopolul nu poate duce decât la regres'', a afirmat presei vicepreşedintele PDL.
În opinia acesteia, atâta timp cât există un Raed Arafat care a implementat cu succes un sistem de urgenţă de tip SMURD şi un Tudor Ciuhodaru care a implementat alt sistem de urgenţă, de tip UPU, pentru care are aprecierea şi stima ieşenilor, înseamnă că ''există loc de mai multe variante ale sistemului de urgenţă în sănătate, exact ceea ce promovează şi proiectul noii Legi a Sănătăţii''. AGERPRES/ (A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii va evalua sistemul medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
Protestele din Urgenţa Mures, considerate nejustificate de Raed Arafat Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că salariile personalului care lucrează în Urgenţă au crescut semnificativ, iar protestele care au avut loc în anumite oraşe pe această temă nu au nicio...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.