Cele mai citite
 


Timiş: Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase au protestat
joi, 17 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa o sută de angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara au protestat, miercuri, în incinta instituţiei, pentru că li s-au tăiat sporurile şi au anunţat că îl vor da în judecată pe director, transmite corespondentul AGERPRES.
Monica Pop, liderul sindicaliştilor din spital, spune că angajaţii unităţii trebuie să beneficieze de sporul de periclitate, care este în cuantum de la 50 până la 100% din salariu.
'Salariul aferent lunii august nu conţine aceste sporuri. Or, specificul Spitalului de Boli Infecţioase este unul aparte şi beneficiem de sporuri din cauza condiţiilor extrem de grele în care lucrăm. Nimeni nu ne-a anunţat, în prealabil, că nu vom primi aceste sporuri, decizia fiind luată unilateral', a explicat Pop.
Aurel Mihuţ, preşedintele Blocului Naţional Sindical Timiş, la care sunt afiliaţi sindicaliştii de la 'Victor Babeş', a apreciat, la rândul său, că tăierea sporurilor este un act ilegal.
'Situaţia este ilegală, atâta timp cât managerii păstoresc o instituţie publică, de parcă ar fi propria lor moşie. Tăierea sporurilor nu putea avea loc fără consultarea partenerilor sociali, respectiv, a sindicatului. Ei vorbesc la modul demagogic despre parteneriat social şi ne caută doar când au ei nevoie pentru a le crea imagine', a spus Mihuţ.
Salariaţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă, din martie 2008, din cauză că managerul instituţiei nu a fost de acord.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Iaşi: Un membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în grevă japoneză Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi s-a alăturat, luni, protestului declanşat de angajaţii instituţiei.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la ambulanţă Aproximativ 100 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au protestat, vineri, în curtea instituţiei faţă de neîncasarea unor drepturi salariale.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Cluj: Un nou protest la Centrul de Diagnostic şi Tratament Un nou protest spontan s-a declanşat, miercuri dimineaţa, la Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) Cluj, ca urmare a faptului că nici până acum problemele unităţii sanitare nu au fost rezolvate, iar personalul nu şi-a primit salariul de trei luni.