Cele mai citite
 


Morariu: Legea Sănătăţii este 'criminală în integralitate', iar toate capitolele - păguboase pentru sistemul sanitar
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul noii Legi a Sănătăţii este 'criminal în integralitate', iar toate capitolele, nu doar cel referitor la sistemul de urgenţă, sunt 'păguboase pentru sistemul sanitare românesc', consideră dr. Silviu Morariu, şeful clinicii de Dermatologie din Târgu Mureş şi coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator.
'Legea este proastă în integralitatea sa pentru că riscăm să cădem în capcană, pentru că dr. Arafat se luptă pentru domeniul lui şi, din păcate, pe celelalte capitole ale legii nu avem nişte luptători similari sau cei care doresc să se lupte nu sunt lăsaţi din motive variate. Dar la fel de criminale sunt toate capitolele, iar dacă acum Băsescu va face pasul în spate (...) şi lăsăm sistemul neprivatizat în urgenţă, va trece legea ca o mare victorie. Legea este criminală în integralitatea sa, toate capitolele sunt la fel de păguboase pentru sistemul sanitar românesc, iar această lege nu face altceva decât să demonstreze incompetenţa acestui guvern', a declarat dr. Morariu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.
Dr. Silviu Morariu a accentuat că cei care îşi vor da girul trecerii noii Legi a Sănătăţii, în forma propusă, vor fi deferiţi Justiţiei.
'Legat de lege, mă voi lupta pentru două elemente: şi anume, toţi cei care au concurat la elaborarea acestei legi vor trebui deferiţi Justiţiei pentru tentativă de genocid, iar toţi cei care sub o formă sau alta, parlamentari sau funcţionari, vor accepta trecerea legii prin asumare de răspundere, vor trebui judecaţi pentru complicitate şi favorizarea infractorului. Dacă nu avem puterea să punem acum piciorul în prag, nu vom mai avea absolut nimic în România', a subliniat acesta.
Potrivit reprezentantului PC, o altă prevedere 'stupefiantă' din această lege este alocarea a 2,8% din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fi dedicat cheltuielilor administrative ale firmelor private, ceea ce înseamnă cheltuielile cu medicamente şi materiale sanitare a tuturor spitalelor din ţară pe o perioadă de 3-4 luni.
'Veţi spune că 2,8% este un procent mic dar acesta, există un calcul mai vechi făcut, pe nişte principii mai vechi, reprezintă consumul de medicamente şi materiale sanitare din toate unităţile sanitare din România pe parcursul a 3 sau 4 luni. Iată că este o sumă imensă pe care o dăm firmelor clientelare de partid. Altfel spus, din cele 7-8 milioane de servicii pe care le efectuează unităţile sanitare pe an în regimul internărilor continue, se vor reduce cu peste 1 milion de consultaţii prin aplicarea acestui procent, pentru că restul sumelor sunt sume fixe, n-ai cum să umbli la cheltuielile salariale. Şi vei reduce de la căldură, de la apă, de la detergenţi, de la dezinfectante, materiale sanitare şi medicamente', a mai spus acesta.
Silviu Morariu a mai subliniat că din informaţiile pe care le deţine, 'deja zonele de influenţă sunt împărţite între PDL, UNPR şi UDMR, legat de zonele în care îşi vor implica firmele de partid în asigurările publico-private de sănătate şi modul în care îşi vor împărţi managementul privat al spitalelor'.
AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.
Dragoş Popa (PSD): Este periculos să apară alţi prestatori de servicii de urgenţă în România Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, care este şi directorul medical al celui mai mare spital privat din municipiu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment este periculos să apară alţi prestatori de servicii de urgenţă în România.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.