Cele mai citite
 


Nicolas Sarkozy promite 'transparenţă totală' în scandalul protezelor mamare PIP
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a promis 'transparenţă totală' în scandalul protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), care a luat o dimensiune mondială, informează miercuri AFP.
'Suntem pe deplin hotărâţi ca toţi cei responsabili să fie găsiţi', a declarat Nicolas Sarkozy într-un interviu pentru săptămânalul adresat medicilor 'Généraliste' care urmează să apară vineri.

'Este sensul anchetelor solicitate de Xavier Bertrand (ministrul sănătăţii) şi în legătură cu care vom da dovadă de transparenţă totală', a mai spus preşedintele francez.

În opinia sa, 'se pare, în acest stadiu, ne confruntam cu o înşelăciune care merge dincolo de graniţele ţării noastre. Justiţia este sesizată', a adăugat Sarkozy.

Protezele au fost fabricate în Franţa de societatea Poly Implant Prothese (PIP), însă 84% dintre ele au mers la export, în special în America Latină, Spania şi Marea Britanie. Ele sunt umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, ceea ce sporeşte riscul de scurgere şi rupere a învelişului protezei, potrivit autorităţilor franceze.

În Franţa, 20 de cazuri de cancer, între care 16 la sân, au fost înregistrate la femei cu implanturi PIP, fără a se stabili însă o legătură de cauzalitate. Autorităţile au recomandat celor 30.000 de franţuzoaice să-şi scoată aceste implanturi.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
(Corespondenţă) Implanturi cu silicon - PE cere controale de siguranţă mai stricte Bruxelles, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Parlamentul European a adoptat joi, în plen la Strasbourg, o rezoluţie în care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea...