Cele mai citite
 


Olanda recomandă şi ea îndepărtarea implanturilor mamare de tip PIP
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare olandeze au recomandat miercuri îndepărtarea implanturilor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) din cauza 'incertitudinilor', în urma informaţiilor privind nesiguranţa acestor proteze, informează AFP.
'Chiar dacă nu a fost depistată nicio fisură se recomandă scoaterea protezelor', au afirmat autorităţile sanitare olandeze (IGZ) şi Asociaţia olandeză de chirurgie plastică (NVPC) într-un comunicat comun.

Explicând că au făcut această recomandare 'având în vedere incertitudinile care au apărut din cauza diverselor articole din presă', IGZ şi NVPC au afirmat că numărul femeilor cu astfel de implante mamare se situează la circa 1.000 în Olanda.

Fabricate de PIP, implanturile au fost comercializate în Olanda de societatea Rofil sub marca 'M-Implants'.

La nivel mondial, între 400.000 şi 500.000 de femei au implanturi de tip PIP.

Protezele sunt umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, ceea ce sporeşte riscul de scurgere şi rupere a învelişului protezei.

Mai multe ţări, între care Franţa şi Germania, au recomandat deja îndepărtarea acestor implanturi.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.