Cele mai citite
 


PNL Covasna: Demisia lui Arafat va avea consecinţe electorale negative pentru Traian Băsescu
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că demisia lui Raed Arafat va avea consecinţe electorale negative pentru preşedintele Traian Băsescu, deoarece fostul subsecretar de stat se bucură de o largă simpatie din partea cetăţenilor pentru profesionalismul şi verticalitatea de care dă dovadă.
Mădălin Guruianu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, deşi regretă plecarea lui Raed Arafat din conducerea Ministerului Sănătăţii, se bucură pentru că acesta a demonstrat din nou că este 'un om cu coloană vertebrală'.
'Alungarea lui Raed Arafat face parte din şirul marilor erori ale lui Traian Băsescu. Să îl acuzi pe Raed Arafat (...) care a făcut atât de multe pentru ţara asta şi pentru noi toţi, (...) să îl acuzi pe cel care a făcut reformă în sistemul sanitar că se împotriveşte reformei este de o gravă eroare. Mă bucur că Arafat a demonstrat încă o dată că are coloană vertebrală şi şi-a dat demisia. Este un om de mare valoare profesională şi nu merita palma pe care a primit-o', a spus Mădălin Guruianu, care şi-a exprimat speranţa că Raed Arafat nu se va îndepărta de sistemul sanitar.
Directorul adjunct al Serviciului judeţean de Ambulanţă Covasna, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că venirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii a adus o 'concepţie unitară şi ordine în organizare'.
'Sistemul naţional integrat de urgenţă, din care fac parte şi SMURD şi Ambulanţa, este una dintre puţinele componente ale sistemului sanitar care funcţionează. Îmi pun un mare semn de întrebare ce se va întâmpla după plecarea lui Arafat, care a impus o concepţie unitară şi ordine în organizare', a declarat dr. Tiberiu Poştoacă.
Raed Arafat şi-a depus marţi demisia din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma disputelor cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema proiectului legii sănătăţii.
Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii pe 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, şi s-a ocupat de Medicina de urgenţă. De numele lui Arafat se leagă înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Preşedintele Traian Băsescu: SMURD este o unitate militarizată, nu se poate privatiza Preşedintele Traian Băsescu susţine că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este o unitate militarizată şi potrivit Constituţiei şi legislaţiei în vigoare nu poate fi privatizată.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.