Cele mai citite
 


Prahova: USL va organiza dezbateri publice pe tema Legii sănătăţii
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 11 ian /Agerpres/- Reprezentanţii USL Prahova vor organiza în judeţ dezbateri publice pe tema Legii sănătăţii, aceştia apreciind că noua lege are multe 'hibe'.
Deputatul PNL de Prahova, Graţiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Legea sănătăţii are multe 'hibe', dar şi că îşi doreşte ca aceasta să nu fie trecută prin asumare, pentru că un astfel de demers ar fi în dezavantajul tuturor cetăţenilor.
'La nivel de grupuri parlamentare, PNL, PSD şi PC, în momentul în care se încheie dezbaterea publică pe 28 ianuarie şi va începe noua sesiune parlamentară, dacă Guvernul va încerca şi cu Legea sănătăţii să o treacă prin asumare, atunci nu numai moţiunea de cenzură va fi cea care ne va îndreptăţi să o depunem şi să stopăm ultima mare greşeală făcută de actuala putere, şi pesemne vom ajunge alături de societatea civilă şi la alte măsuri, deoarece consider că, în afară de legile care au fost trecute prin asumare, Legea sănătăţii e în dezavantajul nostru, al tuturor să fie trecută prin asumare', a explicat parlamentarul prahovean.
De asemenea, Gavrilescu a enumerat şi o serie de 'hibe' pe care actul normativ le-ar avea şi a precizat că înainte de a fi scris, actul normativ trebuia coroborat cu legile existente.
'Casele private de sănătate, asigurările de sănătate voluntare concomitente şi suplimentare vor scoate mult mai mulţi bani din buzunarul fiecărui cetăţean din România, indiferent dacă veniturile sale sunt sub şi peste 740 de lei, cum sunt specificate în lege. A doua mare problemă este inclusiv ce se întâmplă cu medicina de familie, cu legea prevenţiei, care, după părerea mea şi a specialiştilor, ar fi trebuit să fie bine pusă la punct, astfel încât să cheltuim mult mai puţini bani în ambulatoriu, în spitale. Al treilea lucru care ne pune pe gânduri este transmiterea spitalelor publice în sistem privat, transformarea lor în fundaţii sau societăţi comerciale', a mai afirmat Gavrilescu.
Deputatul a mai precizat că se teme că cetăţenii nu vor beneficia de pachetul minimal de servicii, astfel că ei vor prefera să nu mai meargă la medic pentru a se trata.
'Mă tem că lumea nu va avea pachetul minimal. E atât de subţire, încât oamenii nu vor putea în caz de boli să se trateze şi nu vor ţine drumul spitalului, ci vor sta acasă. Oamenii nu se vor mai duce nici la medicul de familie, din cauza co-plăţii, şi amprentă mare va fi în continuare la UPU', a explicat parlamentarul.
La rândul său, medicul Carmen Dumitru (PSD) a precizat că, prin noua lege, se abandonează principiul potrivit căruia în mijlocul sistemului de sănătate este pacientul.
'Prin introducerea acestor cote suplimentare, taxe suplimentare, constatăm că tindem să se facă nişte asigurări de tip casco în sistemul de sănătate. Dând posibilitatea privaţilor de a reglementa fondurile publice, aceste unităţi private sunt organizate pe profit şi nu pe calitatea serviciului medical. Îmi este teamă că o parte dintre spitale se vor închide sau unităţile de asigurări nu vor face contracte cu ele', a declarat Carmen Dumitru.
De asemenea, medicul Ioan Luchian (PNL) a precizat că, din punctul său de vedere, prin noua lege se face o stratificare a pacienţilor.
'Cred că se va face o stratificare a pacienţilor, o diferenţiere. Unii care vor beneficia de toate serviciile pentru că vor avea posibilitatea să se asigure suplimentar, şi unii care vor apela la serviciul public secătuit de bani', a explicat acesta. AGERPRES/(A-Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova: Deputatul Graţiela Gavrilescu cere urgentarea procedurilor pentru construirea celor trei spitale regionale Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Deputatul Graţiela Gavrilescu (ALDE), membru al Comisiei pentru Sănătate, cere prim-ministrului Dacian Cioloş şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, să urgenteze procedurile privind construirea spitalelor regionale de la Cluj, Craiova şi Iaşi.
(Corespondenţă) Mircea Cosma: Sper ca până la viitorul Forum România-Belgia din Prahova să implementăm măsurile de descentralizare Bruxelles, 27 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi-a exprimat speranţa, la Forumul cooperării România-Belgia de la Leuven, că România va implementa cele mai importante măsuri de descentralizare până la viitoarea ediţie a...
Prahova: Maternitatea Ploieşti, dotată cu aparate de testare a auzului nou-născuţilor Maternitatea din municipiul Ploieşti a primit, miercuri, două aparate pentru testarea auditivă a nou-născuţilor, acestea fiind furnizate prin intermediul proiectului "Baby hearing" iniţiat de Fundaţia Audiosofia.
Prahova: A început Conferinţa Naţională de Medicina Familiei Ploieşti, 1 iul /Agerpres/ - Conferinţa Naţională de Medicina Familiei, care se desfăşoară în perioada 1-4 iulie, la Ploieşti, şi-a deschis, joi, lucrările, în prezenţa preşedinţilor Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, al Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie, Rodica Tănăsescu...