Cele mai citite
 


Procentul de adulţi obezi, în scădere uşoară în SUA în 2011
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Procentul de adulţi obezi a coborât uşor în SUA în 2011, ajungând la 26,1%, în scădere cu 0,5% faţă de anul anterior, a anunţat Institutul Gallup, care realizează din 2008 sondaje privind greutatea populaţiei americane, transmite miercuri AFP.

În 2009, acest procent era de 26,5%, iar în 2008, de 25,5%. Tot în 2008, procentul persoanelor obeze şi supraponderale era de 62,2%, crescând în 2009 la 63,1%, pentru a coborî în 2010 la 62,9% şi la 62,1% un an mai târziu.

Populaţia de culoare, persoanele cu venituri mici şi cele între 45 şi 64 de ani au fost, şi în 2011, cele mai susceptibile să sufere de obezitate.

Potrivit Gallup, scăderea uşoară din 2011 este o inversare pozitivă a unei tendinţe negative. Costul obezităţii este atât de ridicat, încât o ameliorare, chiar şi foarte mică, poate aduce economii însemnate economiei americane, consideră Gallup, care estimează la 150 miliarde de de dolari pe an pentru firme costurile obezităţilor şi ale maladiilor asociate.

Sondajul Gallup a fost realizat pe un eşantion de 335.050 de adulţi, plecând de la indicele lor de masă corporală, şi are o marjă de eroare de 0,2-1%.AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rata obezităţii adulţilor din SUA este 'intolerabil de ridicată' (raport) Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters.
SUA: Legume şi fructe, pe reţetă, pentru persoanele supraponderale din familii defavorizate Medicii de la două clinici din New York - Harlem Hospital şi Lincoln Medical Center - au început de la 24 iulie să prescrie pacienţilor lor supraponderali sau obezi, din familii cu venituri reduse, reţete pentru fructe şi legume, a relatat Fox News, citând Health News din Florida.
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
SUA: costurile implicate de obezitate depăşesc 200 de miliarde de dolari pe an (studiu) Costul obezităţii pentru economia americană este în fiecare an de cel puţin 215 miliarde de dolari, implicând costurile directe precum cheltuielile medicale sau indirecte, precum cele legate de pierderea productivităţii, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP.
SUA: Obezitatea a înregistrat, în premieră, un uşor recul în rândul copiilor mici din familii sărace Obezitatea înregistrează, pentru prima dată, un uşor recul în rândul copiilor americani proveniţi din familii cu venituri mici, după mai multe decenii în care tendinţa a fost de creştere, relevă un raport al autorităţilor sanitare federale, citat de AFP.