Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Egiptul ordonă închiderea unor şcoli străine
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cairo, 16 sep /Agerpres/ - Egiptul a ordonat închiderea începând de joi până la 3 octombrie a şcolilor şi universităţilor străine, în cadrul măsurilor de prevenire a gripei H1N1, au anunţat miercuri surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, informează AFP.
Această măsură vizează alinierea instituţiilor străine la cele locale, a căror deschidere, iniţial prevăzută pentru ultima săptămână din septembrie, a fost deja amânată la 3 octombrie, a declarat un responsabil al ministerului.

Instituţiile străine, care în marea lor majoritate şi-au reluat cursurile în ultimele săptămâni, urmează să-şi închidă porţile începând de joi.

Această decizie vizează în special instituţiile şcolare franceze din Egipt, între care Liceul francez din Cairo (LFC), cu 1.700 de elevi, deşi nu a fost înregistrat niciun caz de gripă H1N1, a indicat Ambasada Franţei.

Universitatea americană din Cairo (AUC), care şi-a redeschis porţile la 6 septembrie, a anunţat într-un comunicat că şi-a suspendat de asemenea cursurile începând de joi până la 3 octombrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Egipt: Un prim avion cu ajutoare al Crucii Roşii a ajuns la Cairo Un prim avion cu material medical trimis de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a aterizat vineri la Cairo, a anunţat vineri organizaţia, printr-un comunicat citat de AFP.
MAE: Ambasada României la Cairo nu a primit solicitări de asistenţă din partea românilor; misiunea funcţionează normal Ambasada României în Egipt nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român care şi-ar dori să părăsească această ţară afectată de un val de violenţe, misiunea diplomatică funcţionând conform programului normal, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Mutilarea genitală a femeilor în Egipt, ilegală dar încă foarte răspândită Cairo, 18 nov /Agerpres/ - Abdul Rahman, un tânăr beduin în vârstă de 25 de ani, se luptă cu o tradiţie veche de 2.000 de ani în Egipt, şi anume mutilarea organelor genitale externe ale femeii, conform unui material publicat de agenţia germană de rpesă dpa.
Egipt: Condamnarea lui Mubarak la trei ani de închisoare, anulată; dosarul va fi rejudecat Condamnarea la trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost anulată marţi, în apel, de Curtea de Casaţie de la Cairo, în ultimul său proces, care a menţinut detenţia sa într-un spital militar, relatează France Presse.
China: al doilea caz mortal de gripă H1N1 China a înregistrat al doilea caz mortal de gripă H1N1, în provincia Qinghai, în nord-vestul ţării, a anunţat vineri Ministerul chinez al sănătăţii, fără să furnizeze detalii despre victimă, relatează AFP.