Cele mai citite
 


Proteze PIP: Femeile argentiniene cer crearea unui fond european pentru despăgubirea victimelor
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un fond european trebuie stabilit de urgenţă pentru a oferi compensaţii femeilor cu proteze mamare produse de societatea franceză PIP şi care nu pot fi despăgubite în ţările lor, au cerut miercuri avocaţii ce reprezintă câteva sute de femei din Argentina, informează AFP.
În Franţa, autorităţile au recomandat celor 30.000 de femei cu astfel de proteze să-şi scoată implanturile marca Poly Implant Prothese (PIP), chiar dacă nu s-a demonstrat o legătură exactă între aceste proteze şi un risc crescut de cancer. Operaţia de îndepărtare a protezelor va fi suportată de asigurările de sănătate, însă nu şi înlocuirea lor.

În numeroase alte ţări, între care şi Argentina, nu a fost prevăzut niciun dispozitiv financiar pentru a ajuta eventualele victime ale acestui scandal sanitar mondial, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Paris, Me Arie Alimi, care reprezintă în Franţa un grup de 500 de argentiniene conduse de avocata Virginia Luna.

'Cerem Ministerului Sănătăţii şi Uniunii Europene să creeze un fond pentru a oferi compensaţii victimelor, pentru a le permite scoaterea acestor proteze care se pot dovedi periculoase', a spus avocatul, care a sugerat ca aceste fonduri să fie finanţate de industria farmaceutică.

El a subliniat responsabilitatea UE în acest caz, în special 'deficienţele' dispozitivelor europene de control al produselor medicale.

Fabricate în Franţa, 84% dintre aceste proteze au fost exportate în special în America Latină, Spania şi Marea Britanie.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.