Cele mai citite
 


Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
El a precizat, la B1 TV, că proiectul este asumat de Ministerul Sănătăţii în mare parte, dar sunt şi elemente care mai necesită discuţii.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au lucrat cinci, şase săptămâni pe acest proiect, a adăugat ministrul.
Potrivit acestuia, structura de urgenţă este una complexă şi implică Ministerul Sănătăţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, STS, iar funcţionarea acesteia nu va fi afectată.
Proiectul de lege permite ca ambulanţele din privat, pe baza unor criterii stabilite de MS, să poată acorda asistenţă medicală de urgenţă, a explicat Ritli. El a precizat că aceste criterii există şi acum.
În opinia sa, este bine să participe mai mulţi operatori la asistenţa medicală de urgenţă, pentru că, în caz de necesitate, ajunge la caz cel mai apropiat.
Ministrul Sănătăţii a susţinut că cetăţenii vor primi asistenţă medicală de urgenţă ca şi până acum fără bani, la fel şi cei care nu au asigurare.
Ladislau Ritli a explicat că proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile, conform prevederilor legale, dar această perioadă s-ar putea prelungi până când se vor aduna toate opiniile.
El a spus că există o echipă care deja sortează informaţiile primite, le prelucrează, iar în minister au loc consultări cu reprezentanţi ai colegiului medicilor, farmaciştilor, medicilor de familie, pacienţilor pe acest proiect de lege.
Ministrul a accentuat că mesajele care sunt cu adevărat importante vor fi luate în considerare.
Proiectul de lege este unul cadru, urmând să fie elaborată legislaţie secundară, pentru aceasta fiind necesare aproximativ şase luni, a precizat Ladislau Ritli.
Potrivit acestuia, casele private de sănătate care vor gestiona banii care se strâng în fondul naţional unic vor fi în număr mai restrâns, îşi vor expune pachetele de servicii suplimentare şi fiecare persoană poate să îşi aleagă casa pe care o doreşte şi care oferă cele mai bune servicii.
Ritli a menţionat că asigurarea voluntară acoperă serviciile din pachetul de bază la care se adaugă anumite servicii în plus.
Asigurarea voluntară este deductibilă în cuantum de 300 de euro din impozit, iar angajatorul poate să o ofere dacă doreşte, a indicat ministrul.
În opinia sa, asigurarea voluntară va acorda servicii mai bune calitativ şi va permite acces mai rapid la anumite servicii medicale, investigaţii fără să se mai stea pe liste de aşteptare.
El a adăugat că se garantează acoperirea teritorială cu casele de asigurări private care vor trebui să îndeplinească anumite condiţii şi să fi avut cel puţin un milion de asiguraţi până la momentul încheierii contractului şi cel puţin 250 milioane de euro cifră de afaceri.
Conform ministrului Sănătăţii, în ceea ce priveşte segmentul spital, proiectul de lege permite o mai bună finanţare pentru că poate se pot accesa împrumuturi, proiecte externe, iar în ceea ce priveşte resursele umane va fi o grilă de salarizare care va avea un minim, angajaţii putând să câştige foarte mult dacă sunt foarte solicitaţi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în câteva zile Ministrul sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina de web a ministerului în câteva zile.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Dr. Raed Arafat: Plec trist, dar cu capul sus Dr. Raed Arafat a declarat marţi că pleacă trist, dar cu capul sus din funcţia de subsecretar de stat, subliniind că nu este de acord cu punctul de vedere oficial al Ministerului Sănătăţii privind noile prevederi propuse pentru sistemul de urgenţă.