Cele mai citite
 


Sălaj: CAS face publică repartizarea paturilor ce urmează să fie reduse în judeţul Sălaj
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut publică, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ, repartizarea celor 130 de paturi care urmează să fie reduse la nivelul judeţului Sălaj.
Potrivit preşedintului CAS Sălaj, Claudiu Bârsan, numărul total de paturi finanţate la nivelul judeţului va fi redus, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1577/2011, cu 130, comparativ cu 2011, respectiv de la 1.160 la 1.030.
Claudiu Bârsan a precizat că cea mai mare reducere, de 52 de paturi, va fi aplicată în cazul Spitalul Judeţean de Urgenţă, care va avea 630 paturi contractabile pentru 2012, urmată de Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei - 29 de paturi (166 contractabile), Spitalul Orăşenesc Jibou - 18 paturi (77), Spitalul de Boli Cronice Crasna - 7 paturi (29), Salvosan Ciobanca Zalău - 13 paturi (30) şi Fundaţia Acasă - 11 paturi (98).
Marius Tăutu, director Relaţii Contractuale în cadrul CAS Sălaj, a sublinita faptul că reducerea numărului de paturi s-a făcut având în vedere mai multe criterii, printre care normele metodologice în vigoare şi numărul de cazuri mediu, din ultimii cinci ani, din fiecare unitate spitalicească în parte.
"Sunt spitale unde chiar dacă numărul de paturi ar fi mai mare, nu s-a putea contracta deoarece sunt plafonaţi de sumele pe care le pot primi având în vedere numărul de cazuri mediu din ultimii cinci ani. (...) În momentul de faţă, legal, nu avem alte soluţii", a conchis sursa citată.
Acesta a adăugat faptul că bugetul alocat CAS Sălaj în acest an pentru spitale este de doar 77% din cel al anului trecut, ceea ce, respectând finanţarea de anul trecut, va fi suficient, cel mai probabil, până în luna septembrie.
Ambii reprezentanţi ai CAS Sălaj şi-au exprimat speranţa că, la fel ca în alţi ani, şi în 2012 va exista, în a doua parte a anului, o rectificare bugetară prin care să se primească sumele necesare funcţionării spitalelor până la finele anului. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Preşedintele CAS Sălaj se declară sceptic că sistemele private de sănătate vor gestiona medicina socială Proiectul noii legi a sănătăţii, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, are câteva lipsuri majore în opinia preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, care crede că în actuala iniţiativa legislativă medicina socială "rămâne cumva în coadă de peşte"...
Sălaj: Îngrijirea integrată a pacienţilor cu boli rare, tema unui workshop bilateral româno-norvegian Un workshop privind îngrijirea integrată pentru persoanele cu dizabilităţi complexe produse de bolile rare, pornind de la modelul norvegian, se desfăşoară vineri şi sâmbătă, la Zalău, cu participarea ambasadoarei Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, reprezentanţi ai Centrului Frambu din Norvegia...
Sălaj: Spitalul Judeţean are de recuperat aproape 450.000 de lei pentru spitalizarea victimelor accidentelor şi agresiunilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are de recuperat aproape 450.000 de lei, reprezentând contravaloare serviciilor medicale prestate victimelor unor accidente rutiere sau agresiunilor, unitatea spitalicească având obligaţia să recupereze cheltuielile de spitalizare de la cei care se fac vinovaţi de producerea...