Cele mai citite
 


Satu Mare: Colegiul Medicilor a pregătit o serie de observaţii la Legea sănătăţii
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) a pregătit o serie de observaţii la proiectul privind modificarea Legii sănătăţii, care vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii (MS).
Vicepreşedintele CMR, dr. Călin Bumbuluţ, care este şi preşedinte al CRM Satu Mare, a declarat miercuri pentru AGERPRES că a fost analizat proiectul, s-au făcut unele observaţii ce vor fi prezentate MS, iar ulterior vor fi făcute publice.
"Conform cutumei, întâi vom prezenta observaţiile noastre Ministerului Sănătăţii, fiind programată o întâlnire pentru mâine (joi - n.r.), la ora 10,00. Nu facem invers, cum au făcut alte persoane. Dacă nu se va dori să se ţină cont de aceste interpretări le vom populariza. Avem materialul pregătit, este vorba de sute de pagini pe puncte şi subpuncte", a declarat Călin Bumbuluţ.
Potrivit acestuia, noua lege ar urma să modifice fundamental sistemul de sănătate.
"În principiu nu avem nimic împotriva a ce duce la progres, dar să nu ridice probleme populaţiei. (...) Avem speranţa că o parte din observaţii vor fi clarificate, le vom depune şi în scris. Dacă nu, vom parcurge toate etapele pentru contestare", a adăugat Bumbuluţ.
Totodată, acesta şi-a exprimat convingerea că la nivel de minister există persoane competente care înţeleg ce impact pot avea anumite măsuri asupra populaţiei. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România solicită rectificarea de urgenţă a bugetului Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită de urgenţă rectificarea bugetului şi alocarea sumelor necesare pentru funcţionarea sistemului spitalicesc şi pentru tratarea bolnavilor din România.
Colegiul Medicilor atacă în instanţă prevederile contractului-cadru Bucureşti, 23 mai /Agerpres/ - Colegiul Medicilor din România a demarat acţiunea de anulare în contencios administrativ a ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru privind condiţiile acordării...
Colegiul Medicilor solicită MS să stabilească un sistem legal şi corect de plată a gărzilor Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii să revină de urgenţă şi să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal şi corect faţă de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică, iar Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz.