Cele mai citite
 


Sibiu: Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu o treime
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii a crescut în prima săptămână a anului, cu 30,3 % faţă de cazurile din săptămâna precedentă, ajungându-se la 1.584 de pacienţi, din care cele mai multe cazuri, o treime, s-au înregistrat la sibienii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani, conform unui comunicat remis miercuri, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
În timp ce infecţiile respiratorii au crescut, numărul îmbolnăvirilor a scăzut la 244 de cazuri. Din totalul pacienţilor cu pneumonii, 18,4 la sută au fost internaţi în spital, cei mai grav fiind 29 de bebeluşi cu vârsta de până un an.
În judeţul Sibiu nu s-a înregistrat până acum niciun caz de gripă. Campania de vaccinare antigripală a fost suspendată şi la Sibiu, la fel ca şi în restul ţării, începând din 9 ianuarie, pentru o perioadă de şapte - zece zile. Până în prezent, în judeţul Sibiu au fost vaccinate antigripal 10.178 de persoane, ceea ce reprezintă 37 la sută din totalul dozelor de vaccin primite de la Ministerul Sănătăţii. Dacă se va relua vaccinarea antigripală, vor mai fi vaccinaţi încă 17.457 de sibieni. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Hunedoara: Campania de vaccinare antigripală începe pe 1 noiembrie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 42.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei fiind programată să înceapă luni, 1 noiembrie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.