Cele mai citite
 


Sistemul actual integrat de urgenţă este eficient, susţin rectorii Universităţilor de Medicină din România
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) susţin că sistemul actual integrat de urgenţă este eficient şi solicită factorilor de decizie responsabilitate maximă în privinţa introducerii unor schimbări legislative în acest domeniu.
"Asistenţa medicală pentru urgenţa majoră nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi. Decidenţii politici trebuie să îşi asume opiniile experţilor rezultate dintr-o practică medicală dovedită. Prevederile legislative trebuie să reflecte grija pentru siguranţa pacientului şi creşterea şansei la viaţă", se arată într-un comunicat al AUMFR transmis miercuri AGERPRES.
Rectorii universităţilor afiliate la AUMFR - Florian Popa de la UMF "Carol Davila" din Bucureşti, Constantin Ciuce de la UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Adrian Săftoiu de la UMF din Craiova, Vasile Astărăstoae de la UMF "Grigore. T. Popa" din Iaşi, Constantin Copotoiu de la UMF din Târgu-Mureş şi Ştefan Drăgulescu de la UMF "Victor Babeş" din Timişoara - afirmă că în calitate de membri ai unei comunităţi implicate direct în activitatea de urgenţă sunt "martori ai eficienţei sistemului actual integrat de urgenţă" care funcţionează în baza legislaţiei în vigoare şi recomandă menţinerea şi dezvoltarea acestuia.
"Suntem deschişi şi încurajăm dezvoltarea asistenţei medicale private în România, dar nu recomandăm ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate, întrucât aduce deservicii imense siguranţei pacientului. Considerăm că este momentul ca în România politicul să înţeleagă că o infrastructură fără resurse umane de calitate şi motivate este o investiţie fără de viitor. Este momentul să fie redată demnitatea profesiei medicale, dacă dorim să asigurăm viitorul acestei naţiuni", afirmă rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România. AGERPRES/(AS- Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
UMF Târgu Mureş a înfiinţat Societatea de Simulare în Medicină, prima de acest gen din România Rectorul Universităţii de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, marţi, că s-a înfiinţat Societatea de Simulare în medicină, prima de acest gen din România, la care au fost invitate să participe toate universităţile similare din ţară care deţin centre...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...